Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

29 Ιαν 2012

ΣΧΟΛΙΑ

Μακελειό I
“Θα γίνει μακελειό”, απείλησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, εάν, λέει, πειράξουν τον Γ. Παπανδρέου. Αν κρίνουμε από τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας, το εννοεί.
Μακελειό ΙΙ
Η ρουμάνικη κυβέρνηση κατέθεσε νομοσχέδιο το οποίο προέβλεπε παραχώρηση σε ιδιωτικές εταιρίες της παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το δημόσιο. Έγινε μακελειό από τον κόσμο στους δρόμους και το νομοσχέδιο αποσύρθηκε.
Πειθαρχία
“Οι Έλληνες δεν χρειάζονται χρήματα αλλά πειθαρχία”, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μπουτάρης. Για να εργάζονται χωρίς χρήματα...
Αδιάβαστος Ι
Ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δήλωσε ότι το μεγαλύτερο λάθος της πολιτικής του καριέρας ήταν ότι δεν διάβασε το μνημόνιο. Ο Χριστόδουλος, τουλάχιστον, ήταν μελετηρός.
Αδίαβαστος ΙΙ
Δεν διάβασε το μνημόνιο, καθώς είχε αφοσιωθεί στην αναδιοργάνωση της αστυνομίας. Η οποία θα επέβαλλε το μνημόνιο, λίγο καιρό αργότερα. Οπτικός τύπος.
Διάνοια
Η Λούκα Κατσέλη του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι είχε μόνο τρεις ώρες για να διαβάσει το μνημόνιο προτού το ψηφίσει. Της έφτασε, απ' ό,τι φαίνεται, για να τα μάθει καλά.
Εμπάργκο
Εμπάργκο στο φθηνό ιρανικό πετρέλαιο αποφάσισε η ΕΕ. Η χαμένη ανταγωνιστικότητα θα εξισορροπηθεί από τους φθηνούς Έλληνες.
Ένωση
Η πολιτική αποστολή της ΕΕ για τα επόμενα δέκα έτη είναι να δρομολογηθεί και η πολιτική της ένωση, δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ. Στην Ελλάδα γίνονται ήδη τα πρώτα βήματα.
Κουίζ
Διαβάστε τις παρακάτω λέξεις και συμπληρώστε τη σωστή απάντηση: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ,
  1. αστυνομικοί, 
  2. δημοσιογράφοι, 
  3. τοκογλύφοι.
  4. συγκυβέρνηση 
  5. μαφιόζοι 
  6. εκβιαστές 
  7. άλλο
Διάλογος
Στο διάλογο μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων δήλωσε πως δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Και η ΓΣΕΕ συμφώνησε.
Παροιμία
Και μια ιστοριούλα για το τέλος που διαδραματίστηκε στην Ελλάδα, όχι όμως στο Σύνταγμα, ούτε το 2012: Σ' ένα χωριό, πριν την Επανάσταση του 1821, πέρασε ο απεσταλμένος του μπέη να εισπράξει το χαράτσι. Οι χωρικοί του είπαν πως δεν έχουν να πληρώσουν, καθώς τα λάχανά τους έμειναν απούλητα. Τότε ο έφορος είπε πως θα έστελνε ζώα και ανθρώπους να φορτώσουν τα λάχανα, ώστε να πατσίσουν με το χρέος τους. Έτσι και έγινε. Από τότε έμεινε και η φράση ''Σπουδαία τα λάχανα''.