Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

30 Ιαν 2012

Απεργία στην Intracom Defence Electronics

Εκλεισε ήδη η δεύτερη εβδομάδα κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στην Intracom Defence Electronics, οι οποίοι παλεύουν για να μην περάσει η τετραήμερη εκ περιτροπής απασχόληση που αποφάσισε η διοίκηση. Εχουν γίνει τρεις συνελεύσεις στις οποίες η απόφαση για συνέχιση της απεργίας παιρνόταν στην κάθε μια και με μεγαλύτερη πλειοψηφία.
Η διοίκηση του ομίλου Intracom ανακοίνωσε πριν τις γιορτές τις αποφάσεις της που περιλαμβάνουν επέκταση της περσινής μείωσης των μισθών για ένα χρόνο ακόμα και, επιπλέον για τη Defence, την τετραήμερη απασχόληση για 9 μήνες (κάνοντας χρήση του νόμου που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ το ’98).
Σε μια πολύ μαζική συνέλευση όλου του ομίλου δεν πέρασε η πρόταση για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για 5 ημέρες, μετά και από ισχυρές πιέσεις που ασκήθηκαν από την εργοδοσία σε εργαζόμενους για να κατέβουν και να ψηφίσουν ενάντια στην απεργία. Το πρόβλημα της Defence, ωστόσο, ήταν πολύ πιο σοβαρό κι έτσι οι εργαζόμενοι εκεί προχώρησαν στις κινητοποιήσεις τους.
Σε αυτή τη φάση, είναι σημαντικό να εκφραστεί η αλληλεγγύη και των υπολοίπων εργαζομένων του ομίλου στους συναδέλφους τους της Defence. Γιατί, εκτός των άλλων, αν περάσει το τετραήμερο σe μια εταιρία είναι πολύ πιθανό να εφαρμοστεί και σε άλλες. Ηδη έγινε μια πρώτη τρίωρη στάση εργασίας την περασμένη Πέμπτη, με μικρή, όμως, συμμετοχή.
Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι της Defence έχουν τον πρώτο λόγο. Θα πρέπει να απομονώσουν τις λογικές που τους βάζουν να ψάχνουν λύσεις για να βγει ο προϋπολογισμός της εταιρίας, να αρνηθούν οποιαδήποτε λογική ρεαλιστικών προτάσεων προς τη διοίκηση και να επιμείνουν στον αγώνα τους για να μην περάσει το τετραήμερο.