Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

21 Ιαν 2012

Εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης
Η συνολική εφαρμογή του νέου νόμου-πλαίσιο προ των πυλών

Εν μέσω της πιο άγριας επίθεσης στα δικαιώματα του λαού έρχεται να προστεθεί και ο νέος νόμος-πλαίσιο, καλούμενος να αναπροσαρμόσει το πανεπιστήμιο στην ελληνική πραγματικότητα. Δηλαδή στην Ελλάδα του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, όπου ο ελληνικός λαός καλείται να θυσιαστεί στο βωμό των ιμπεριαλιστών, πληρώνοντας τα σπασμένα της κρίσης τους. Τα Συμβούλια Διοίκησης καλούνται να υλοποιήσουν το νόμο Διαμαντοπούλου και να βάλουν τη σφραγίδα στο τσάκισμα των δικαιωμάτων των φοιτητών και εν τέλει στο πέταγμά τους από τις σχολές. Το υπουργείο Παιδείας απαιτεί να έχει ολοκληρωθεί η εκλογή των νέων αυτών Συμβουλίων Διοίκησης μέχρι το τέλος Γενάρη, με τη συμμετοχή εξωπανεπιστημιακών-τσιράκια της τρόικας, ώστε να υλοποιήσουν με συνοπτικές διαδικασίες το νέο νόμο-πλαίσιο.
Η παρεμπόδιση της εκλογής των νέων συμβουλίων διοίκησης και η συνολική ανατροπή του νόμου πρέπει να αποτελέσει σημαντικό στόχο των φοιτητών. Οχι για την υπεράσπιση των ξεπουλημένων οργάνων συνδιοίκησης, αλλά για την υπεράσπιση του δικαιώματος στις σπουδές, καθώς το πανεπιστήμιο της ΕΕ και του ΔΝΤ δεν θα χωράει τα παιδιά των φτωχών και λαϊκών οικογενειών, δεν θα χωράει δικαιώματα και ελευθερίες.
Η λύση μπορεί να βρεθεί στην πάλη μέσα από τους Συλλόγους για την άρνηση στο ραγιαδισμό που ζητούν οι ιμπεριαλιστές. Μακριά από τις φωνές που επικαλούνται αντισυνταγματικά επιχειρήματα και από τα μέσα των συμβουλίων διοίκησης εναντίωση στο νόμο.
Αυτός ο αγώνας πρέπει να είναι ένας συνολικός αγώνας με βασικό μέλημα την απαραίτητη σύνδεση με την εργατική τάξη και συνολικά με τον εξαθλιωμένο λαό.