Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

10 Ιαν 2012

Νίκος Τεμπονέρας:
21 χρόνια μετά ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η παρέμβαση του ΚΚΕ(μ-λ) στην Πάτρα:

21 χρόνια πέρασαν από τη δολοφονία του αγωνιστή καθηγητή Νικου Τεμπονέρα. 21 χρόνια μετά, ο Τεμπονέρας συνεχίζει να ζει στις καρδιές και στη μνήμη των αγωνιστών, του λαού και της νεολαίας. Θα ζει παντοτινά, ιδιαίτερα όσο η μνήμη θα τροφοδοτείται από τους λαϊκούς, νεολαιίστικους και ταξικούς αγώνες της εποχής μας.
Ιδιαίτερα σήμερα, που η επίθεση του συστήματος γίνεται όλο και πιο λυσσαλέα, που η κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων του λαού και της νεολαίας μπαίνουν στην ημερίσια διάταξη, η αναγκαιότητα της πάλης γίνεται όλο και πιο επιτακτική.
Η συγκυβέρνηση Παπαδήμου, που δρα στη βάση των ιμπεριαλιστικών επιταγών, αποτελεί για την αστική τάξη της χώρας προσπάθεια για τη σταθεροποίηση της δικής της εξουσίας και έρχεται να επιβάλει ακόμα σκληρότερα μέτρα, οδηγώντας την εργατική τάξη και το λαό στην υποδούλωση.
Νέες μεγάλες μειώσεις μισθών, συντριβή των συντάξεων(κύριων και επικουρικών), ακόμα πιο τερατώδης φοροληστεία, χαράτσια, εκμηδενισμός των κοινωνικών δαπανών σε υγεία και παιδεία. Η προώθηση των νέων διαρθρωτικών αλλαγών, η διάλυση της εκπαίδευσης, το σάρωμα των μικρομεσαίων, η κατάργηση μιας σειράς οργανισμών, τα νέα κύματα εφεδρείας και βέβαια η ακόμα πιο αντιδραστική και βίαιη προσαρμογή των εργασιακών σχέσεων και στον ιδιωτικό τομέα, διαμορφώνουν μια ασφυκτική πραγματικότητα για όλο και μεγαλύτερα κομμάτια του λαού. Βέβαια, πάνω από όλα στην αποστολή της κυβέρνησης Παπαδήμου, βρίσκεται η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης και του νέου μνημονίου, για το οποίο ομολογείται επισήμως ότι θα είναι πολύχρονη και ιδιαίτερα βαριά σκλαβιά της χώρας και του λαού.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, διευρυμένα τμήματα του λαού αναζητούν διεξόδους και απαντήσεις, έξω από τα όρια του συστήματος, χωρίς να τρομοκρατούνται από τους αντιδραστικούς εκβιασμούς του. Σε κάθε ευκαιρία εκφράζει, παλεύει και διαδηλώνει την αντίθεσή του στο μαύρο τοπίο. Από την Κερατέα στους Χαλυβουργούς και από τις πλατείες ως τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Το ζητούμενο στην κίνηση του κόσμου είναι η ανασυγκρότηση και η επαναθεμελίωση του ταξικού και εργατικού κινήματος, στην κατεύθυνση της αντίστασης στη λαίλαπα, και της ανατροπής της πολιτικής των ιμπεριαλιστών και της ντόπιας αστικής τάξης.
Η Αριστερά θα πρέπει να συμβάλλει στη δημιουργία ενός μόνιμου, μαχητικού, συνεκτικού Μετώπου Αντίστασης που θα παλεύει για την υπεράσπιση των κατακτήσεων και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας, τα οποία αμφισβητούνται και καταστρατηγούνται από τις κυβερνήσεις, τους ιμπεριαλιαστικούς μηχανισμούς ΕΕ-ΔΝΤ και τα μνημόνιά τους. Απαιτείται, μέσα από νέους αγώνες, να διαμορφωθούν νέοι και πιο ισχυροί συσχετισμοί, προς όφελος του εργατικού και λαϊκού κινήματος, το οποίο θα δημιουργήσει τα δικά του στηρίγματα, χωρίς ξένα δεκανίκια ή αναζητώντας ψεύτικους σωτήρες, χωρίς τις αυταπάτες διαχείρησης αυτής της κρίσης, γυρνώντας την πλάτη σε έτοιμες «λύσεις» και εκλογικές «διεξόδους». Για να συγκροτηθεί το Μέτωπο Αντίστασης και πάλης που θα βάλει φραγμό στη σαρωτική επίθεση των δυνάμεων του συστήματος και θα ανοίξει το δρόμο για συνολικές πολιτικές-κοινωνικές ανατροπές.