Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

4 Σεπ 2011

Μέτωπο αντίστασης και πάλης ενάντια στη βάρβαρη επίθεση

Μπορεί η κυβέρνηση, στριμωγμένη ιδιαίτερα και από τους ιμπεριαλιστές «συμμάχους» της  να βιάζεται να εφαρμόσει το Μεσοπρόθεσμο…  Μπορεί από την άλλη, παρά τη βιασύνη της και βουτηγμένη στη δύνη της κρίσης του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμου των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων να μην της «βγαίνουν» τα νούμερα του Μεσοπρόθεσμου, να βλέπει ότι η συμφωνία μεγαλύτερης υποδούλωση, της 21ης Ιούλη  είναι στον αέρα και να δημιουργούνται νέα αδιέξοδα στον εξαρτημένο ντόπιο καπιταλισμό… Όμως οι επιτυχίες της στο πέρασμα  μέχρι τώρα των μέτρων ενάντια στα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα του εργαζόμενου λαού, και για το  ξεπούλημα της χώρας και των υποδομών της στους ιμπεριαλιστές την οδηγούν στην επίσπευση και επέκταση της επίθεσης.
 Τα νέα μέτρα που εξαγγέλλει κάθε φορά η κυβέρνηση δεν είναι παρά η φυσική συνέχεια των προηγούμενων και το προμήνυμα των επόμενων. Και πάντα πιο σκληρά και επώδυνα για το λαό κα τους εργαζόμενους. Οι υποσχέσεις για «ανάκαμψη» και «διέξοδο» από την κρίση, δεν είναι παρά το άλλοθι για να αποσπάσουν τη συναίνεση του λαού και να κάμψουν τις αντιστάσεις του.
Επείγονται η κυβέρνηση και οι δυνάμεις του συστήματος να εφαρμόσουν τα νέα μέτρα που τους υπαγορεύουν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και τις Ε.Ε.. Επιταχύνουν τις ιδιωτικοποιήσεις-συγχωνεύσεις- καταργήσεις των ΔΕΚΟ, ξεπουλάνε όσο –όσο τη δημόσια περιουσία, εξαπολύουν νέα επίθεση στο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ προωθούν σχέδια απολύσεων στο Δημόσιο (φανερά ή συγκαλυμμένα μέσω της «εργασιακής εφεδρείας»). Χιλιάδες συμβασιούχοι πετιούνται στο δρόμο, ενώ στον ιδιωτικό τομέα λύνουν τα χέρια του κεφαλαίου νομιμοποιώντας τη «ζούγκλα» της απόλυτης αυθαιρεσίας, των απολύσεων, της διάλυσης των συλλογικών συμβάσεων και των εργασιακών σχέσεων. Παιχνίδια δισεκατομμυρίων ευρώ στήνονται στις πλάτες των ανέργων με την προώθηση προγραμμάτων διάλυσης των εργασιακών σχέσεων με μεσολαβητές διάφορες ΜΚΟ αλλά και τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ. Πετσοκόβουν τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Την ίδια στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάργησης της δωρεάν παιδείας και υγείας, και χτυπιούνται ξανά τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, παρά την επιβολή νέων, δυσβάσταχτων χαρατσιών και τη νέα φοροεπιδρομή που είναι σε εξέλιξη.
Αυτό το μέλλον της ανεργίας, της φτώχειας, της ανασφάλειας, της κατάργησης των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, της καταστολής και της υποταγής δεν πρέπει να περάσει. Ο λαός και η νεολαία, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι μπορούν και πρέπει να ορθώσουν νέες αντιστάσεις, να συγκροτήσουν τις δυνάμεις τους και να αγωνιστούν.
Οι  50 σχεδόν μέρες στις πλατείες, οι απεργιακές κινητοποιήσεις του Ιουλίου, η 20ήμερη απεργία των ταξιτζήδων, οι απεργιακές κινητοποιήσεις που αναγκάζονται να προκηρύσσουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε διάφορους κλάδους του ιδιωτικού τομέα και τώρα η ραγδαία ανάπτυξη του φοιτητικού κινήματος ενάντια στον  εκτρωματικό νόμο- πλαίσιο  δείχνουν ότι ο λαός μας έχει τις δυνατότητες και τη διάθεση να αντισταθεί απέναντι στην επίθεση της Τρόικας  και του υποτακτικού αστικού πολιτικού συστήματος της χώρας.
Αντιδράσεις και μέτωπα που ετοιμάζονται να τα αντιμετωπίσουν με ακόμη μεγαλύτερη βία και καταστολή.  Άλλωστε ο τρόπος που «άδειασε» το Σύνταγμα αλλά και η βίαιη αντιμετώπιση άλλων αντιστάσεων που αναπτύχθηκαν το καλοκαίρι δείχνουν τις επιλογές της κυβέρνησης.
Απέναντι σε αυτή την εντεινόμενη επίθεση ο λαός χρειάζεται να μετατρέψει την οργή και την αγανάκτηση σε απόφαση για παρατεταμένο αγώνα. Να αναπτύξει ακόμη περισσότερο της αντιστάσεις του, να περάσει το αγωνιστικό πνεύμα των προηγούμενων μηνών στους χώρους δουλειάς και σπουδών, στις συνοικίες, στους δρόμους, παντού. Η απάντηση του λαού μπορεί να είναι μόνο μία, πέρα από εκλογικές αυταπάτες που καλλιεργούνται από διάφορες πλευρές της Αριστεράς. Συγκρότηση παντού, με όρους λαϊκής αυτοοργάνωσης, απεργίες διαρκείας, διαδηλώσεις, καταλήψεις, μέτωπο αντίστασης και πάλης. Για να δημιουργηθούν οι όροι αποτροπής νέων μέτρων αλλά και ανατροπής των έως τώρα, για να συγκροτηθούν η εργατική τάξη και οι λαϊκές μάζες σε δύναμη συνολικής αντιπαράθεσης με το σύστημα και ανατροπής του.  
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΕΣΤΙΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΑΝΤΟΥ!
ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ