Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

24 Σεπ 2011

Όχι στην έκδοση της Γκιουλαφερίτ Ουνσάλ στη Γερμανία!
Να της δοθεί πολιτικό άσυλο στη χώρα μας!

Παρασκευή, 23.9.2011
Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τη σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία η Τουρκάλα αγωνίστρια και συνδικαλίστρια Γκιουλαφερίτ Ουνσάλ εκδίδεται στη Γερμανία.
Η Γκιουλαφερίτ Ουνσάλ - από τα ιδρυτικά μέλη, του Συνδικάτου Δημοσίων Υπαλλήλων της Άγκυρας - μεταφέρθηκε σήμερα σιδηροδέσμια στο ανώτατο δικαστήριο όπου είχε προσφύγει, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών στις 9/8 για έκδοσή της στη Γερμανία.
Είχε συλληφθεί, στις 8/7 στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με ένταλμα των γερμανικών αρχών, με το οποίο κατηγορείται για διακίνηση πολιτικών εντύπων, καμπάνιες για φυλακισμένους και άλλες πολιτικές δραστηριότητες!!! Ένταλμα που εκδόθηκε μάλιστα, 8 χρόνια μετά!
Η απόφαση αυτή, πάρθηκε, παρά το γεγονός πως βρισκόταν από τις 26/8 σε απεργία πείνας στις φυλακές Διαβατών. Παρά τα δεκάδες ψηφίσματα και κινήσεις αλληλεγγύης από σωματεία, συνδικάτα, συλλόγους, συλλογικότητες, κόμματα και οργανώσεις. Παρά το γεγονός πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος της για τέλεση «αξιόποινων πράξεων». Παρά το γεγονός ότι η διαδικασία της εκδίκασης της στο Εφετείο χαρακτηρίστηκε από απαγορεύσεις καταθέσεων μαρτύρων υπεράσπισης. Με την απόφαση αυτή στοχοποιείται και ποινικοποιείται η ίδια η πολιτική δράση!
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το σύνολο της πολιτικής διαχείρισης του συστήματος της εκμετάλλευσης, αυτοί που διεξάγουν καθημερινά μια χωρίς προηγούμενο άγρια επίθεση απέναντι στο λαό μας, σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόικας και του ΔΝΤ, «έπρεπε» να ευθυγραμμισθούν και να συμμορφωθούν απόλυτα με τις απαιτήσεις του γερμανικού ιμπεριαλισμού και σε αυτό το ζήτημα.
Η έκδοσή της, στη Γερμανία, ανοίγει το δρόμο για την παράδοσή της στα χέρια του τουρκικού αντιδραστικού καθεστώτος. Παρά τις σοβαρές αντιθέσεις τους, οι άρχουσες τάξεις σε Ελλάδα και Τουρκία, αλλά και τα ιμπεριαλιστικά τους αφεντικά, συνεργάζονται αγαστά όταν έχουν απέναντί τους, τους ίδιους τους λαούς τους και τους λαϊκούς αγωνιστές.
Καλούμε τον ελληνικό λαό να ακυρώσει στην πράξη αυτήν την απόφαση. Να υπερασπιστεί τη ζωή και να απαιτήσει την άμεση απελευθέρωση της Τουρκάλας αγωνίστριας!