Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

20 Σεπ 2011

Το κτήνος και οι ανθρωποθυσίες

Μπορεί οι αναγνώστες μας να μην εκπλήσσονται εύκολα από τέτοιου είδους αποκαλύψεις, αλλά άλλο πράγμα είναι τα λόγια και άλλο πράγμα οι αριθμοί. Προχθές δημοσιεύτηκαν τα επίσημα στοιχεία για τη φτώχεια στις ΗΠΑ, που εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς, και έδειξαν ανάγλυφα το αληθινό πρόσωπο της καπιταλιστικής κρίσης και τα πραγματικά θύματά της.
Ο αριθμός των Αμερικανών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας έφτασε στον αριθμό ρεκόρ των 46,2 εκατομμυρίων το 2010, νούμερο-ρεκόρ εδώ και 52 χρόνια, από τότε που άρχισε δηλαδή να καταγράφεται πανεθνικά αυτή η κατηγορία ανθρώπων. Αυτό σημαίνει πως αυτά τα εκατομμύρια των Αμερικανών ζούνε με ένα μέσο ετήσιο εισόδημα 16.400 ευρώ για ένα τετραμελές νοικοκυριό στην καλύτερη των περιπτώσεων.
Παρά πολλοί φυσικά ζούνε με πολύ λιγότερα, δίχως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφάλιση, χωρίς σπίτι και σε καθεστώς μακροχρόνιας ανεργίας και ανέχειας. Πρωταθλητές στη φτώχεια είναι οι νότιες πολιτείες, αλλά εκτεταμένες ζώνες εξαθλίωσης αναπτύσσονται και στις μεγάλες πόλεις στα ανατολικά και στα δυτικά. Ισπανόφωνοι και μαύροι είναι οι περισσότεροι φτωχοί, αλλά όσο περνά ο καιρός αυξάνονται θεαματικά και τα ποσοστά των λευκών. Άλλες στατιστικές αναφέρουν πως σε ένα χρόνο αυξήθηκαν κατά 6 εκατομμύρια αυτοί που δεν έχουν ιατρική ασφάλιση, ενώ υπολογίζονται σε πάνω από 20 εκατομμύρια τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν επισιτιστικά προβλήματα, δηλαδή στην πραγματικότητα βρίσκονται μπροστά σε καταστάσεις πείνας!
Στη μητρόπολη του καπιταλισμού, στην καρδιά του κτήνους, αποδεικνύεται πέρα από κάθε αμφισβήτηση πως η κρίση εξοντώνει εκατομμύρια ανθρώπους καθημερινά, σκοτώνει το μέλλον τους. Το άναρχο οικονομικό σύστημα της αδικίας και της εκμετάλλευσης κάνει μαζικές ανθρωποθυσίες με σκοπό να διασωθεί αφήνοντας πίσω κοινωνικές στάχτες, απόγνωση και καταστροφή. Μια πορεία που δεν θα σταματήσει αν δεν σηκώσουν το ανάστημά τους οι εργαζόμενοι και οι λαοί και αποφασίσουν συνειδητά και οργανωμένα να το κλείσουν στο μουσείο της ανθρώπινης προϊστορίας.