Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

8 Σεπ 2011

Να μετατρέψουμε την οργή μας σε δύναμη πάλης

8 Σεπτέμβρη 2011
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες
Ο εργαζόμενος λαός της χώρας μας βιώνει στις μέρες μας την αφιονισμένη επίθεση των αρπακτικών του κεφαλαίου ενάντια στα πιο στοιχειώδη, τα πιο ζωτικά του δικαιώματα. Την λυσσαλέα επιδρομή των σαρκοβόρων του ιμπεριαλισμού που αδίστακτα κομματιάζουν χώρες και κατασπαράζουν λαούς.
Οι πραγματικές αιτίες γι αυτό δεν βρίσκονται στην αδυναμία των παραγωγικών-οικονομικών δυνάμεων, να καλύψουν τις ανθρώπινες ανάγκες. Δεν οφείλονται στο υποτιθέμενο «χρέος» που δεν αποτελεί παρά ένα «λογιστικό» κατασκεύασμα για να εκβιάζονται και να ληστεύονται οι λαοί. Βρίσκονται στην ακόρεστη τάση του κεφαλαίου για κέρδη. Στην ακατάσχετη ροπή του ιμπεριαλισμού για επέκταση της κυριαρχίας του και κατοχύρωση του «δικαιώματος ληστείας».
Αυτή η επίθεση δεν έχει ούτε συγκυριακό ούτε παροδικό χαρακτήρα. Δεν αφορά μόνο την σημερινή γενιά αλλά και τις επόμενες. Έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και στοχεύει στην διαμόρφωση ενός κόσμου, όπου ακόμη και το δικαίωμα στη ζωή των εργαζόμενων λαϊκών μαζών και της νεολαίας θα βρίσκεται στο έλεος των όρνεων του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου.
Αυτό τον κόσμο έρχεται να πλασάρει ο πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη. Αυτήν τη κατεύθυνση υπηρετεί η κυβέρνησή του. Αυτή τη πολιτική στηρίζει συνολικά το πολιτικό προσωπικό του συστήματος.
Στην διαδήλωση του Σαββάτου δεν θα πάμε ούτε να απευθυνθούμε σ’ αυτούς, ούτε για να «συναντηθούμε» μαζί τους. Κανείς δεν περιμένει πλέον τίποτα από αυτούς τους θλιβερούς βαλέδες ενός αντιλαϊκού, βάρβαρου και ανελέητου συστήματος.
ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ. Θα πάμε επειδή αυτό που έχουμε να υπερασπίσουμε είναι πλέον το ίδιο το δικαίωμά μας στην ζωή και την ζωή των παιδιών μας. Επειδή η υπεράσπισή του μπορεί να είναι μόνο δική μας υπόθεση και κανενός άλλου.
Θα πάμε
  • Για να επιβεβαιώσουμε το πόσο πιο δυνατοί γινόμαστε όταν ενώνονται οι γροθιές μας.
  • Για να υψώσουμε φραγμό στα σχέδιά τους.
  • Θα πάμε για να συνενώσουμε τις διαθέσεις μας στην πορεία συγκρότησης στο Μέτωπο Αντίστασης και Πάλης των εργαζομένων και της νεολαίας.
 Θα πάμε για να ανοίξει ο δρόμος στην ολόπλευρη συγκρότηση των λαϊκών δυνάμεων, σαν απαράγραπτη προϋπόθεση, στην προοπτική της συνολικής αναμέτρησης του κόσμου της δουλειάς με την βαρβαρότητα του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ! - ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!