Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

5 Σεπ 2011

Οχι στην έκδοση της τουρκάλας αγωνίστριας Γκιουλαφερίτ Ουνσάλ στη Γερμανία!

Η Γκιουλαφερίτ Ουνσάλ είναι μια τουρκάλα αγωνίστρια, εργαζόμενη ως πολεοδόμος από το 1992 στο Δημαρχείο της Αγκυρας, με έντονη πολιτική, κοινωνική και συνδικαλιστική δράση. Ηταν από τα ιδρυτικά μέλη και πρόεδρος του Συνδικάτου δημοσίων υπαλλήλων της Αγκυρας (BEMSEN), έχει φυλακιστεί για τη δράση της μαζί με το σύζυγό της (1995-1997), ενώ το 1996 συμμετείχε στην απεργία πείνας μέχρι θανάτου, σε φυλακή της Αγκυρας. Το 1999 ζήτησε πολιτικό άσυλο στη Γερμανία, ενώ το 2001 επέστρεψε στην Τουρκία για να συνεχίσει τη δράση της. Υστερα από τη νέα σύλληψη του συζύγου της (Δεκέμβρης 2010), αναγκάστηκε να έρθει στην Ελλάδα, όπου ζήτησε πολιτικό άσυλο. Ενώ οι γερμανικές αρχές είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος της, συλλαμβάνεται, στις 7 του Ιούλη, στη Θεσσαλονίκη. Οι «υπόνοιες για τρομοκρατική δράση», για την οποία την κατηγορεί το ένταλμα, αφορά καμπάνιες για φυλακισμένους, διακίνηση πολιτικών εντύπων και άλλες πολιτικές δραστηριότητες, που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα από τις 30/8/2002 ως τα τέλη του 2003. Η «απάντηση» των γερμανικών αρχών στο ερώτημα του εισαγγελέα του Εφετείου Θεσσαλονίκης γιατί το ένταλμα εκδοθηκε 8 χρόνια αργότερα, ήταν η… αλλαγή των ημερομηνιών της δράσης της, σε διάστημα που ξεκινά απ’ τα τέλη του 2003 και φτάνει μέχρι τις 8 Ιούλη του 2011, ενώ είχε ήδη συλληφθεί απ’ την ελληνική αστυνομία!!!
Κατηγορείται ως μέλος της οργάνωσης DHKP-C, ενώ όλες οι δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχε ήταν τυπικά νόμιμες, δεν υπάρχει κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος της και δεν είχε καμία «ενόχληση» απ’ τις γερμανικές αρχές όσο βρισκόταν εκεί.
Στις 9/8, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης αποφάσισε την έκδοσή της στη Γερμανία. Κι απο εκεί πολύ πιθανό να εκδοθεί στην Τουρκία. Η τελική απόφαση, ωστόσο, αναμένεται από τον Αρειο Πάγο. Στις 26 Αυγούστου, η Γκιουλαφερίτ ξεκίνησε απεργία πείνας στις φυλακές Διαβατών, όπου κρατείται, με αίτημα να μην εκδοθεί. «Η απόφαση του δικαστηρίου στη Θεσσαλονίκη να παραδοθεί στις γερμανικές αρχές, ο περιορισμός της διαδικασίας, με την απαγόρευση να καταθέσουν όλοι οι μάρτυρες υπεράσπισης, καθώς και το στημένο από την αντιτρομοκρατική θεατρικό σκηνικό σύλληψής της πείθουν πως πίσω απ’ όλα βρίσκεται ένα ενιαίο κέντρο, που θέλει την πλήρη συμμόρφωση με τις προκλητικές και αστήρικτες γερμανικές κατηγορίες και απαιτήσεις. Και αυτό το κέντρο είναι η κυβέρνηση των εντολοδόχων της Τρόικας και του ΔΝΤ», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ(μ-λ). Ανακοινώσεις συμπαράστασης έχουν εκδώσει κι άλλες συλλογικότητες, οργανώσεις και συνδικάτα, ενώ ψηφίσματα αλληλεγγύης, κυκλοφορούν πλατιά, σε σωματεία, συλλόγους και μαζικούς φορείς. Μπορεί και πρέπει ν’ αναπτυχθεί ένα μαζικό κίνημα συμπαράστασης, που θα απαιτήσει να μην εκδοθεί στη Γερμανία και να παραμείνει στη χώρα μας! Κινητοποιήσεις προγραμματίζονται ήδη άμεσα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα ενόψει της απόφασης του Αρείου Πάγου, στις 16/9.