Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

19 Σεπ 2011

Κατάργηση της ατέλειας
Άλλο ένα χτύπημα στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών

Στον ορυμαγδό των μέτρων που έφερε το μεσοπρόθεσμο συμπεριλαμβάνεται και η κατάργηση της ατέλειας για την ταχυδρομική αποστολή των εντύπων σε συνδρομητές. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυβέρνησης, η τρόικα, υποτίθεται για την εξοικονόμηση χρημάτων που θα πάνε για την πληρωμή των ξένων τοκογλύφων, ζήτησε να διακοπεί η έκπτωση στα ταχυδρομικά τέλη που πληρώνουν τα έντυπα για τους συνδρομητές τους.
Αυτό το μέτρο σημαίνει απλά ότι τετραπλασιάζεται το ταχυδρομικό κόστος, δηλαδή για μια εφημερίδα όπως η Προλεταριακή Σημαία που τιμάται 1 ευρώ, μόνο η ταχυδρομική αποστολή θα στοιχίζει 1,27 ευρώ. Αν αναλογιστούμε ότι οι συνδρομητές είναι ουσιαστικά το βασικό έσοδο ενός πολιτικού εντύπου, καταλαβαίνουμε ότι ή θα πρέπει να τετραπλασιαστεί η ετήσια συνδρομή, σε εποχές οικονομικής ανέχειας, ή να διακοπεί η αποστολή σε συνδρομητές. Και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για οικονομικό στραγγάλισμα.

Θα ξεπληρώσουν λοιπόν τους τοκογλύφους με τα λεφτά που θα εξοικονομήσουν από την κατάργηση της ατέλειας; Οχι βέβαια, όπως δεν θα ξεπληρώσουν το χρέος με τη μείωση των μισθών και τις απολύσεις. Πρόκειται ξεκάθαρα για πολιτική απόφαση που σκοπό έχει, όπως και τα υπόλοιπα μέτρα, στο χτύπημα κάθε πολιτικού, κοινωνικού και πολιτικού δικαιώματος των λαϊκών μαζών, την υποταγή στην εκμετάλλευση και την εξαθλίωση και τη φίμωση κάθε αντιπολιτευτικής φωνής.
Είναι γνωστή η διευρυνόμενη απέχθεια του λαού στα ελεγχόμενα ΜΜΕ, με τη ραγδαία πτώση της κυκλοφορίας των αστικών εφημερίδων και τη μείωση της θέασης και της ακρόασης των αστικών οπτικοακουστικών μέσων. Θα πρέπει λοιπόν η αντίθετη φωνή να μην διευρυνθεί και με κάθε τρόπο να μην φτάσει στο λαό.
Γι αυτό το λόγο, όπως και με τα υπόλοιπα μέτρα, θα πρέπει να αντισταθούμε και να δώσουμε την ανάλογη πολιτική μάχη. Η Συντακτική Επιτροπή της Προλεταριακής Σημαίας πήρε την πρωτοβουλία να απευθυνθεί και στα υπόλοιπα αριστερά έντυπα που πλήττονται από αυτή την απόφαση της κυβέρνησης ώστε η αντίδραση να είναι συντονισμένη και πολιτική με αίτημα την άμεση ανάκληση του αντιδημοκρατικού αυτού μέτρου.
Οσον αφορά τους σημερινούς συνδρομητές της εφημερίδας, ζητάμε την κατανόησή τους και υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να φτάνει το φύλλο στην πόρτα τους.