Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

22 Σεπ 2011

Τι χρειάζομαι για να εξεγερθώ

Δεν χρειάζεται κανείς να μείνει άνεργος, άστεγος ή να είναι καταχρεωμένος. Η φτώχεια έτσι κι αλλιώς απλώνεται στη χώρα. Δεν χρειάζεται να γίνει κανείς πολιτικός επιστήμονας ή οικονομολόγος με ειδίκευση στη διεθνείς σχέσεις. Αντιμετωπίζουμε μια καπιταλιστική κρίση με βάθος χρόνου που απαιτεί έναν καινούργιο εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, με μια σκοτεινιά διαφορετική από το παλιό μεσαίωνα, αυτόν που δεν εξυμνούσε τις «διεθνείς αγορές», την ΕΕ και το ΔΝΤ. Δεν χρειάζεται να έχει κανείς να γίνει στρατιωτικός για να καταλάβει ότι «εκλεκτοί» του ιμπεριαλιστικού και καπιταλιστικού κόσμου θα φτάσουν έως τα άκρα, στον πόλεμο, για να υπερασπιστούν τον «κόσμο τους», την κυριαρχία και τα προνόμιά τους. Εξάλλου, όλα αυτά συμβαίνουν κάθε μέρα, επιβεβαιώνονται καθημερινά, βιώνονται από εκατομμύρια ανθρώπους.
Αυτό που ωστόσο χρειάζεται, τουλάχιστον, είναι λαϊκό κριτήριο, αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, καθαρό μυαλό και καθαρή ψυχή ώστε να διαχωριστούμε από αυτούς που θεωρούν τη φτώχεια, την ανεργία, τις απολύσεις απλά λέξεις στο λεξικό ή νούμερα στατιστικών αναλύσεων. Χρειάζεται και κάποια τεκμηριωμένη… πίστη ότι ο κόσμος και οι κοινωνία μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο.