Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

18 Σεπ 2011

Παράνομη η αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών

Σε μία περίοδο που ο λαός και η νεολαία βιώνει με το χειρότερο τρόπο το βάθεμα της εξάρτησης της χώρας στα δεσμά του ιμπεριαλισμού, που αναζωπυρώνονται επικίνδυνοι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην ευρύτερη περιοχή και που το σύστημα επιλέγει να καταστείλει λαϊκούς και νεολαιίστικους αγώνες, έρχεται τώρα να δοθεί «δημοκρατική» απάντηση στο τι το σύστημα θεωρεί παράνομο και τι όχι.
Με απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας απέρριψε την αίτηση για ίδρυση συλλόγου, επειδή αναφέρεται στο καταστατικό του ότι ο σύλλογος θα δίνει απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Η πρωτοδίκης έκρινε ότι μπορεί «...να εκθέσει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους με το κράτος των ΗΠΑ ή με άλλα κράτη που συμμετέχουν τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην ΕΕ...». Ως αποτέλεσμα αυτού, το καταστατικό του συλλόγου επιδιώκει σκοπούς που δεν εναρμονίζονται με τη νομιμότητα, καθώς σύμφωνα με την απόφαση δημιουργούνται αμφιβολίες για το κατά πόσο ο σύλλογος «.. επιδιώκει σκοπό που αντίκειται στη δημόσια τάξη», για να σημειώσει πως κανόνες δημόσιας τάξης είναι «εκείνες οι διατάξεις που συγκροτούν τα θεμέλια του κρατικού κοινωνικού και οικονομικού συστήματος της χώρας»
Με λίγα λόγια, γίνεται ξεκάθαρο ότι όποιος εναντιώνεται στο καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα και αντιστέκεται στις αποφάσεις της κυβέρνησης θεωρείται παράνομος. Κηρύσσει παράνομους τους λαϊκούς και νεολαιίστικους αγώνες ενάντια στους πολέμους της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Παλαιστίνης. Θεωρεί παράνομους τους αγώνες του λαού ενάντια στην πολιτική του Μνημονίου, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.
Η απόφαση αυτή έχει άμεση σχέση με το νέο νόμο-πλαίσιο που καταργεί το Άσυλο, τους συλλόγους και ανοίγει την άμεση παρέμβαση του κράτους στα όργανα του φοιτητικού κινήματος.
Βέβαια, για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, η προσπάθεια συγκρότησης του νέου συλλόγου έγινε από την ΠΚΣ στην προσπάθειά της να «γεννηθεί ένας πραγματικός σύλλογος σπουδαστών» (όπως αναφέρει ο Ριζοσπάστης στις 4/6), καθώς στον υπάρχοντα σύλλογο είχε αυτοδυναμία η ΔΑΠ για πολλά χρόνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η όποια προσπάθεια γίνει για νέο σύλλογο δεν αλλάζει τους πραγματικούς συσχετισμούς και ταυτόχρονα δημιουργεί κακό προηγούμενο φυγής από την πραγματικότητα, πάλης έξω από αυτή, ενδεχομένως δύο εκλογικών διαδικασιών και πάει λέγοντας. Με λίγα λόγια, διασπά την ενιαιότητα του φοιτητικού κινήματος.
Πάντως, γίνεται ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε νέες εξελίξεις, που το σύστημα ανοίγει τα χαρτιά του και βαφτίζει παράνομο οποιονδήποτε αντιστέκεται σε αυτό.