Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

5 Σεπ 2011

Πίσω απ’ την κατάργηση της ανωνυμίας των ιστοτόπων (blogs), στο στόχαστρο η διακίνηση των ιδεών

«Το διαδίκτυο θα πάψει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους» (!!!), «…έχει καταντήσει εργαλείο μεταφοράς λάσπης και απειλών κατά της ζωής συμπολιτών μας», Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, στην «Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της βουλής», στο πλαίσιο της ίδιας θεματικής που αφορούσε και την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων (δες διπλανό άρθρο). Ανακοίνωσε μάλιστα ότι συστάθηκε ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή, υπό τον αντιπρόεδρο του Σ.τ.Ε., Ράντο, η οποία μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη θα πρέπει να έχει καταθέσει τις προτάσεις της με στόχο την «ταυτοποίηση των διαχειριστών των blogs, των χρηστών υπηρεσιών διαδικτύου, και τη διεύρυνση της λίστας των εγκλημάτων, που θα επιτρέπει την άρση του απορρήτου».
Με ποιο κριτήριο, άραγε, θα χαρακτηρίζεται ένα δημοσίευμα «υβριστικό», «απειλητικό», ακόμα και «εγκληματικό» ή «προτρεπτικό σε έκνομες δραστηριότητες»; Με το ίδιο κριτήριο σύμφωνα με το οποίο μπορεί να ποινικοποιηθεί η αφίσα, η προκήρυξη και η διακίνηση όλης εκείνης της πολιτικής φιλολογίας που θέτει σε κίνδυνο τόσο την καθημερινή πολιτική του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος και των κυβερνήσεών του όσο και το ίδιο αυτό το σύστημα και δουλεύει για την ανατροπή τους. Η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών μέσα στο λαό καταντά εξαιρετικά επικίνδυνη, γι' αυτούς που τον εκμεταλλεύονται και τον καταπιέζουν.