Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

20 Σεπ 2011

Οι εργάτες της ΚΟΝΤΙ αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στη δουλειά

Η εργοδοσία στο εργοστάσιο της ΚΟΝΤΙ (κατασκευάζει πάνελ και βρίσκεται στην Β' Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου) μετά τις περσινές διαθεσιμότητες και τις εκβιαστικές απολύσεις προχωράει, όπως ανακοίνωσε η μητρική εταιρεία ArcellorMittal (από τα μεγαλύτερα μονοπώλια στο χάλυβα), σε σταμάτημα της παραγωγικής διαδικασίας επειδή, όπως λέει, έχει ζημιές και καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν ένα ποσό κοροϊδία 4.000 ευρώ (εκτός της αποζημίωσης) και να υπογράψουν τις απολύσεις τους. Για να το «σκεφτούν» οι εργαζόμενοι τους έβαλε και σε διαθεσιμότητα, πιέζοντάς τους με αυτόν τον τρόπο να υποταχτούν στις ορέξεις της και να τη «διευκολύνουν» στους χειρισμούς της.

Από τη μεριά τους οι εργάτες της ΚΟΝΤΙ, μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις, αποφάσισαν να μην υπογράψουν απολύσεις και να μην πάρουν το «μπόνους»-κοροϊδία που τους δίνει η εργοδοσία, αφού ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό δεν μπορεί να καλύψει παρά μόνο ελάχιστο χρόνο μέσα στη λαίλαπα της ακρίβειας και της επίθεσης κυβέρνησης–ΔΝΤ–ΕΕ.
Παρά τις ταλαντεύσεις και την επιμονή σε «διαλόγους» με την εργοδοσία και τους υπουργούς σε τριμερείς συναντήσεις, που δεν απέδωσαν τίποτα για τους εργάτες, όλο και περισσότερο και κυρίως μέσα από τις μαζικές τους διαδικασίες οι εργάτες της ΚΟΝΤΙ συνειδητοποιούν ότι ο αγώνας που έχουν να δώσουν για να μη χάσουν τη δουλειά τους θα είναι σκληρός, απαιτεί οργάνωση, επιμονή και στήριξη στην αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων της περιοχής.
Από τη Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη μετέτρεψαν την καθημερινή τους παρουσία–περιφρούρηση έξω από το εργοστάσιο σε μια πιο οργανωμένη παρέμβαση με ενημέρωση των εργαζόμενων από τα υπόλοιπα εργοστάσια, συνεντεύξεις Τύπου σε ξένα μέσα (γαλλικά, γερμανικά), ενώ ετοιμάζονται για τη διοργάνωση συναυλίας αλληλεγγύης στον αγώνα τους.
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζομένων και Ανέργων βρέθηκε από τις πρώτες μέρες στο πλάι των εργατών στο εργοστάσιο και στις συνελεύσεις στο Εργατικό Κέντρο και με ανακοίνωση στον Τύπο κάλεσε σωματεία και εργατικά συνδικαλιστικά σχήματα να κάνουν το ίδιο, έτσι ώστε να αναπτυχθεί ένα πλατύ εργατικό κίνημα αλληλεγγύης. Ενώ αρνητική εντύπωση σε πολλούς εργαζόμενους έχει προκαλέσει τόσο η παντελής απουσία του ΠΑΜΕ, που «τιμωρεί» τη διοίκηση του σωματείου γιατί δεν το «ακολούθησε», όσο και η ανεκδιήγητη ανακοίνωση στον τοπικό Τύπο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε όλους τους εργάτες της ΚΟΝΤΙ ότι υποχώρησαν το προηγούμενο διάστημα στους εκβιασμούς της εργοδοσίας και τώρα το «πληρώνουν». Οι λογικές αυτές, ίδιες στην ουσία τους, εμποδίζουν την ανάπτυξη του κινήματος αλληλεγγύης που είναι ζωτικής σημασίας για τους εργάτες της ΚΟΝΤΙ και με την «καθαρότητά» τους οδηγούν τον κόσμο στην υποταγή και όχι στην αντιπαράθεση με την εργοδοσία.