Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

16 Σεπ 2011

Να τους γυρίσουμε πίσω τα χαράτσια!

Ο εργαζΟμενος λαΟς δεν χρωστΑει τΙποτα σε κανΕναν!
ΔιεκδικοΥμε δουλειΑ, μεροκΑματο, μισθΟ, σΥνταξη,
επΙδομα ανεργΙας, που να καλΥπτουν το κΟστος της ζωΗς
Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υποταγμένη στις διαταγές ΔΝΤ-ΕΕ-ιμπεριαλιστών, έχει εξαπολύσει μία λαίλαπα αντιλαϊκών-αντεργατικών μέτρων, χωρίς όρια και χωρίς τέλος. Με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου τερατουργήματος στις 28-29 Ιούνη, με την αστυνομική βία και τρομοκρατία, τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα στους χιλιάδες απεργούς και σε όλους τους διαδηλωτές του Συντάγματος, άνοιξε νέος δρόμος για φορολογική αφαίμαξη των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών.
Η «εισφορά αλληλεγγύης» και το «τέλος επιτηδεύματος», όπως εξοργιστικά ονομάζει τα νέα χαράτσια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το «τέλος ακινήτων» που θα ενσωματωθεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι μία ακόμη αφαίμαξη στο εισόδημα του λαού, μετά τις μειώσεις μισθών, συντάξεων, επιδομάτων ανεργίας, μετά τις τεράστιες αυξήσεις σε είδη και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης, με τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση να γίνεται θηλιά που πνίγει την κάθε λαϊκή οικογένεια.
Η άμεση φορολογική επιδρομή μαζί με την αύξηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, καύσιμα κ.λπ.) είναι ταξική-πολιτική επιλογή της κυβέρνησης για να μεταφέρει άμεσα τεράστιες χρηματικές αξίες από το γδάρσιμο του λαού στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, στους τοκογλύφους δανειστές, τις τράπεζες, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές και όλο το παρασιτικό κηφηναριό του καπιταλιστικού συστήματος. Και όλα αυτά για να «μην πτωχεύσει η χώρα», για «να μείνουμε στην ΕΕ» και στον «σκληρό πυρήνα της, την ΟΝΕ» όπως διατυμπανίζουν η κυβέρνηση, τα υπόλοιπα αστικά πολιτικά κόμματα (ΝΔ, ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη κ.λπ.).
Απέναντι στην ολοκληρωτική επίθεση του συστήματος ο εργαζόμενος λαός πρέπει να αντιτάξει την οργανωμένη μαζική και παρατεταμένη αντίσταση και πάλη για το δικαίωμά του στη ζωή.
  • Για την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου και όλων των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων.
  • Για τη διεκδίκηση δουλειάς με δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις.
  • Για μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας που να καλύπτουν το κόστος της ζωής.
Ο εργαζόμενος λαός πρέπει οργανωμένα και μαζικά να αρνηθεί να πληρώσει τα νέα χαράτσια!
Να τα στεΙλει πΙσω! Να οργανωθούν από τα σωματεία, τους συλλόγους, τις πρωτοβουλίες γειτονιάς και κάθε άλλο συλλογικό φορέα μαζικές διαδικασίες (συνελεύσεις, συσκέψεις) που να αποφασιστούν οι τρόποι άρνησης πληρωμής των χαρατσιών και, ταυτόχρονα, οι τρόποι συλλογικής αντιμετώπισης των εκβιασμών της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών.
Ο εργαζόμενος λαός δεν είναι «τσαμπατζής», δεν τα «έφαγε» μαζί με το σύστημα, ούτε «καταναλώνει παραπάνω από όσα παράγει». Τα έχει όλα πληρωμένα με τον ιδρώτα του. Είναι ο μοναδικός παραγωγός όλου του κοινωνικού πλούτου που υπάρχει, δεν χρωστάει σε κανέναν και δικαιούται σε όλο τον κοινωνικό πλούτο να είναι ο μοναδικός αφέντης.