Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

10 Ιαν 2013

Όχι στο κλείσιμο του νοσοκομείου «Παναγία»

Η κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ), καταγγέλλει την απόφαση της τρικομματικής συγκυβέρνησης να κλείσει το νοσοκομείο «Παναγία», κατ’ εντολή της Τρόικας (Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ). Η εσπευσμένη μεταφορά  τριών βασικών κλινικών στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» μέσα στις γιορτές, έτσι ώστε να υπάρξουν οι λιγότερες δυνατόν αντιδράσεις από τους εργαζόμενους και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, είναι η αρχή για το οριστικό λουκέτο ενός νοσοκομείου που λειτουργούσε πάνω από 40 χρόνια, αναγκαίου για την περίθαλψη ασθενών από την Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα. Η  αγωνιστική αντίδραση των εργαζόμενων στο νοσοκομείο αλλά και κατοίκων της περιοχής, απέτρεψαν προς το παρόν την μεταφορά, αλλά μόνο προσωρινά. H κυβέρνηση  όμως επιμένει στο κλείσιμο και γι αυτό δεν ανακοίνωσε προϋπολογισμό για το 2013, όπως έκανε και για άλλα νοσοκομεία της πόλης. Στο σχέδιο κατεδάφισης της δημόσιας περίθαλψης περιλαμβάνει το κλείσιμο του Ψυχιατρικού νοσοκομείου, του Λοιμωδών και των Αφροδισίων ενώ για τα υπόλοιπα,  τα χρήματα που δίνει για το 2013, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη απαξίωση τους.

Το κλείσιμο του νοσοκομείου «Παναγία» και των υπόλοιπων νοσοκομείων στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα,  αποτελεί τμήμα μιας σαρωτικής κατεδάφισης του δημόσιου συστήματος περίθαλψης που επιχειρείται αυτό το διάστημα με βάση τις δεσμεύσεις  απέναντι στους δανειστές. Αποτελεί προσφορά στο αρπακτικό ιδιωτικό κεφάλαιο  και υπονομεύει τα στοιχειώδη δικαιώματα του ελληνικού λαού για υγειονομική υποστήριξη. 

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τους εργαζόμενους και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να υποστηρίξουν  τον αγώνα των εργαζόμενων για να  μην κλείσει το νοσοκομείο Παναγία, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να σταματήσει η κατεδάφιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Καλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να στηρίξουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των σωματείων των εργαζόμενων  στα νοσοκομεία και τις πρωτοβουλίες που παίρνουν οι επιτροπές και οι συνελεύσεις γειτονιών. Τους καλεί να αγωνιστούν στην κυριολεξία για την ζωή τους και την ζωή των παιδιών τους!

Θεσσαλονίκη  9/1/2013
Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης