Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

16 Ιαν 2013

Πρωτοχρονιά στο ΣΜΑ Ευκαρπίας

Με την ευοίωνη πεποίθηση ότι οι αγώνες της νέας χρονιάς θα αποτρέψουν τελειωτικά την εγκατάσταση του ΣΜΑ στην πολύπαθη από τα απορρίμματα Ευκαρπία, υποδέχτηκαν αισιόδοξα το νέο χρόνο μέλη του Δίκτυου 50 συλλόγων και φορέων. Πράγματι, εκεί, στο μόνιμο στέκι και κέντρο του αγώνα, στο χώρο κατασκευής του ΣΜΑ, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με αγωνιστικά κάλαντα, κρέατα στο κάρβουνο, μεγάλη ποικιλία μεζέδων και χειροποίητα γλυκά, άναψε γλέντι τρικούβερτο και κέφι αμείωτο με την ευχή:

«Εδώ στο σκουπιδότοπο, χρυσό δεντρί να έβγει,
κι εδώ που αγωνιζόμαστε κρύα, πανώρια βρύση
να πάν’ οι πέρδικες να πιουν με όλα τα πουλάκια
με όλα τα πετούμενα και τα περιστεράκια».
Κατά τη διάρκεια του γλεντιού πέρασε και κεράστηκε πολύς κόσμος. Φάγαν, ήπιαν και πάλι περίσσεψε, προς χαρά του σκύλου «Σμα», της μασκότ όλων μας.
Την Τετάρτη 2 του μήνα, στον ίδιο χώρο, κόψαμε την πίτα παρουσία πολλών αγωνιστών και τη πλήρη απουσία της επίσημης δημοτικής αρχής (ο καθένας κάνει τις επιλογές του). Με αυτή την ευκαιρία, για μια ακόμα φορά διατρανώσαμε την απόφασή μας να σταματήσουμε και να αποτρέψουμε κάθε επιβουλή για την περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής. Χωρίς ψευδαισθήσεις για τη φύση, τις ενέργειες και τις μεθόδους καταστολής των δυνάμεων του συστήματος, θα παραμείνουμε στο χώρο του ΣΜΑ. Δεν πρόκειται να αποφασίσουν άλλοι για εμάς, χωρίς εμάς. Μέχρι τώρα οι δυναμικοί αγώνες μας και μόνο αυτοί ήταν που τους σταμάτησαν, αυτοί θα είναι που θα τους στείλουν στα τσακίδια κι ακόμα παραπέρα. Το φωνάξαμε στους δρόμους, το φωνάξαμε στα ΜΑΤ και δεν θα σταματήσουμε να το φωνάζουμε: «σκουπίδια αν θα φέρετε στα σπίτια μας κοντά, θα γίνει Κερατέα η κάθε γειτονιά», κι αυτό δεν είναι απλώς ένα σύνθημα, είναι και μια απειλή και να το ξέρουν.
Έτσι υποδεχτήκαμε το νέο χρόνο! Άντε, χρόνια πολλά και να… σκάσουν οι οχτροί μας!