Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

19 Ιαν 2013

ΑΣΟΕΕ: Η επίθεση στο Άσυλο και τις δημοκρατικές ελευθερίες συνεχίζεται, με το δικαίωμα στην πολιτική δράση να αμφισβητείται

Είναι να αναρωτιέται κανείς μέχρι πού μπορεί να φτάσει το σύστημα όσον αφορά την επίθεση στα δικαιώματα στις σπουδές, τη δουλειά αλλά και τις δημοκρατικές, πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Η απάντηση έρχεται γρήγορα και δίνεται τόσο καιρό, σπάζοντας κάθε «φούσκα» όπου μπορεί να ζούσε κανένας και γκρεμίζοντας αυταπάτες δεκαετιών. Την ώρα που η επίθεση στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας καλπάζει, που οι νέοι νόμοι και μνημόνια διαδέχονται το ένα το άλλο και το κίνημα δίνει από σποραδικές έως και ελάχιστες απαντήσεις, η τρομοκρατία του συστήματος απέναντι στην αντίδραση του λαού, που τόσο πολύ φοβάται, κλιμακώνεται συνεχώς. Λίγο καιρό μετά την έφοδο των δυνάμεων καταστολής στο ΑΠΘ και τη σύλληψη φοιτητών (είχε προηγηθεί αντίστοιχη έφοδος για το σταμάτημα της απεργίας των εργολαβικών εργαζομένων) δόθηκε συνέχεια στο γνώριμο σκηνικό με τις σχολές του κέντρου της Αθήνας (ΑΣΟΕΕ, Νομική).
Η κατάσταση στην ΑΣΟΕΕ θέλει εδώ και 2 χρόνια τις δυνάμεις καταστολής να επιτίθενται συνέχεια, στοχεύοντας τόσο τους μετανάστες μικροπωλητές (στο όνομα της… πάταξης του παρεμπορίου) όσο και το λαϊκό Άσυλο και τους αγώνες που αυτό αντιπροσωπεύει. Οι καθημερινές επιθέσεις της αστυνομίας είχαν συλλήψεις και άγριους ξυλοδαρμούς μεταναστών, εισβολές στο χώρο του πανεπιστημίου, καθημερινή ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, επίθεση ΔΙΑΣ στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου την ημέρα των φοιτητικών εκλογών, αλλά και μόνιμη στρατοπέδευση ΜΑΤ, ασφάλειας, ομάδων ΔΙΑΣ όπως και κλούβες γύρω από τη σχολή.
Ενώ πριν από τις γιορτές είχαν κάνει γνωστές τις προθέσεις τους με την είσοδο ΜΑΤ μέχρι τις γραμματείες της σχολής, ήρθε νέα επίθεση μέσα στις γιορτές για να συνεχίσει τα σχέδια του συστήματος. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 28/12, αφού κυνήγησαν τους μετανάστες που βρήκαν καταφύγιο στο χώρο του Ασύλου, οι δυνάμεις καταστολής με παρουσία εισαγγελέα μπήκαν στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ. Αφού συνέλαβαν τους 16 μετανάστες, απομάκρυναν όσους φοιτητές βρήκαν μέσα και έκαναν τη σχολή φύλλο και φτερό. Κατέβηκαν στο υπόγειο όπου παρεμβαίνουν οι φοιτητικές παρατάξεις και άνοιξαν όλα τα δωμάτια όλων των δυνάμεων που δρουν στη σχολή. Κατέγραψαν ό,τι βρήκαν μέσα, πήραν δακτυλικά αποτυπώματα από τους χώρους και άδειασαν το στέκι των αναρχικών από τα «δολοφονικά» (όπως, οργιάζοντας, παρουσίασαν τα ΜΜΕ) ευρήματα, μάσκες, καδρόνια, μπουκάλια μπίρας και τον εγκληματικά παράνομο ραδιοφωνικό σταθμό.
Εν τέλει αποχώρησαν 8 ώρες(!) μετά, διάρκεια κατά την οποία δεν επέτρεψαν σε κανέναν φοιτητή να μπει στο κτίριο. Μόνο μετά την επιχείρηση και σαν αποτέλεσμα πίεσης, επετράπη σε ένα μέλος από κάθε παράταξη να μπει στο χώρο για να δει τα αποτελέσματα της έρευνας. Μάλιστα η σχολή παρέμεινε αποκλεισμένη μέχρι την Πέμπτη 3/1, οπότε οι πόρτες άνοιξαν μεν, αλλά για να μπεις στη σχολή έπρεπε να περάσεις από τις διμοιρίες που φύλαγαν κάθε είσοδο, όπου σου ζητούσαν πάσο, όφειλες να απαντήσεις το τι δουλειά είχες μέσα, ενώ σε αρκετούς φοιτητές έγινε έλεγχος σε τσάντες και ρούχα. Οι διμοιρίες απομακρύνθηκαν από τις πόρτες (ως τις γωνίες της σχολής όπου και παραμένουν ακόμα, κάνοντας συνεχείς κινήσεις γύρω από τη σχολή και ως την κεντρική είσοδο), όταν καλέστηκε πορεία διαμαρτυρίας από τις αριστερές δυνάμεις της σχολής την Παρασκευή 4/1, στην οποία οι Αγωνιστικές Κινήσεις έπαιξαν σημαντικό ρόλο τόσο στο κάλεσμα και το ξεπέρασμα των διαφόρων ειδών «κολλημάτων» που προέκυψαν όσο και με την παρουσία τους στη διαδήλωση.
Η πορεία, που είχε περίπου 1.000 άτομα, πέρασε από τη γειτονιά της Κυψέλης και κατευθύνθηκε ως τη Νομική, δίνοντας μια πρώτη απάντηση στο όργιο τρομοκρατίας του συστήματος.
Οι στόχοι του συστήματος είναι πέρα για πέρα ξεκάθαροι. Πρώτα, η εμφάνιση ενός προσώπου πάταξης του παρεμπορίου (είχαμε και γιορτές), όσο αστείο και αν αυτό ακούγεται, αλλά και της «λαθρομετανάστευσης» στα πλαίσιο του «Ξένιου Δία», με την ξενοφοβία που σπέρνουν στον κόσμο. Δεύτερο, και με αφορμή το πρώτο, η επίθεση και τρομοκράτηση των λαϊκών και νεολαιίστικων αγώνων πριν καν αυτοί ξεσπάσουν, αλλά και, τρίτο, το χτύπημα στην πολιτική δράση και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες εντός πανεπιστημίου. Είναι βέβαιο πως το σύστημα το μόνο που φοβάται είναι η αντίσταση του λαού και της νεολαίας, για αυτό χτυπάει τόσον καιρό το χώρο του Ασύλου (όπου οι διάφορες κοινωνικές ομάδες, όπως οι μετανάστες, πρέπει να βρίσκουν χώρο), αλλά και αυτό από μόνο του δεν φαίνεται να είναι αρκετό. Από το όργιο τρομοκρατίας και την κλιμάκωση της κατάλυσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων περνάμε στον έλεγχο κάθε είδους πολιτικής δράσης, με την κυβέρνηση να στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα πως θα προσπαθήσει να την περιορίσει και να την κοντρολάρει. Η είσοδος στα στέκια των φοιτητικών παρατάξεων δείχνει πως καμιά συνδικαλιστική κίνηση δεν θα μπορεί να δρα ελεύθερα, αλλά το μακρύ χέρι του συστήματος θα προσπαθεί να την καταστείλει όποτε το κρίνει αναγκαίο. Αυτή η ενέργεια έρχεται να χτυπήσει κι άλλο το φοιτητικό κίνημα την ώρα που αυτό βρίσκεται σε κατάσταση αδράνειας και προσπαθεί να πατήσει στα πόδια του, ξεπερνώντας αδιέξοδα λόγω της εντατικοποίησης και της κατάρρευσης κάθε είδους προοπτικής για τη νεολαία, αλλά και αποπροσανατολιστικών λογικών που κρατάνε τους φοιτητές στα σπίτια τους.