Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

17 Ιαν 2013

Αμυγδαλέζα:
Βασανισμοί ανήλικων κρατούμενων μεταναστών….

Την Πρωτοχρονιά, ο 11χρονος Πακιστανός Τζουνέντ Σουμπεχάν, κρατούμενος, μαζί με άλλους ανήλικους μετανάστες, λόγω έλλειψης «νομιμοποιητικών εγγράφων», στο στρατόπεδο ανηλίκων της Αμυγδαλέζας, μεταφέρεται στο ΚΑΤ -και την επομένη, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»- ύστερα από κλοτσιά που δέχθηκε στο στομάχι από αστυνομικό επειδή ζήτησε… να πάει στην τουαλέτα. Το γεγονός αποτέλεσε τη θρυαλλίδα ώστε κι άλλοι 15 ανήλικοι να ξεκινήσουν απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι τόσο για την κακομεταχείριση που υφίστανται όσο και γιατί, επί δύο ημέρες, τους είχαν αφήσει χωρίς τροφή. Τα παραπάνω κατήγγειλαν η Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α., η Πακιστανική Κοινότητα και το «Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας» του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβερνητική απροθυμία να εξετάσει τις καταγγελίες ήταν χαρακτηριστική. Στις 3/1, με μια απλή ανακοίνωσή της, η Γ.Α.Δ.Α. τα… διέψευσε όλα, ισχυριζόμενη πως ο μικρός -ο οποίος αναφέρθηκε πως ήταν…14χρονος, λες κι έτσι θα' ταν πιο «αποδεκτή» η χρήση βίας σε βάρος του- διακομίστηκε στο νοσοκομείο λόγω «στομαχικών διαταραχών», και πως δεν υπήρξε καμία «διακοπή στη σίτιση»… Έτσι, όχι μόνο επιχειρήθηκε η υποβάθμιση και το «κουκούλωμα», αλλά εκφράστηκε στη συνέχεια κι η επίσημη κυβερνητική κάλυψη μέσω Δένδια.
    Δεκάδες γυναίκες και ανήλικα παιδιά κρατούνται στο κάτεργο της Αμυγδαλέζας, στα κτίρια της Αστυνομικής Ακαδημίας στους Θρακομακεδόνες, το οποίο εγκαινιάστηκε τον Απρίλη του 2012 υπό τις τυμπανοκρουσίες του Χρυσοχοϊδη, με προοπτική την… απέλαση. Μοναδικό τους… «έγκλημα» το ότι τους λείπουν τα «νομιμοποιητικά έγγραφα», ερχόμενοι στη χώρα μας προς αναζήτηση καλύτερης τύχης. Από χώρες που έχουν δεχθεί τις πιο τραγικές συνέπειες της πολιτικής του ιμπεριαλισμού (φτώχεια, εξαθλίωση, πόλεμοι, δικτατορίες…).
 Φορείς και οργανώσεις έχουν καταγγείλει τις άθλιες συνθήκες κράτησης που επικρατούν εκεί. Όπου, μέσα σε κάθε κελί 10 τετραγωνικών μέτρων, με κτιστά κρεβάτια, βρίσκονται στοιβαγμένα ακόμα και 15 άτομα, χωρίς ζεστό νερό και θέρμανση, χωρίς ιατρικό έλεγχο και περίθαλψη. Όπου προαυλίζονται 1-2 φορές την εβδομάδα –κι όχι τα παιδιά- σε καγκελόφραχτο χώρο 15 τετραγωνικών μέτρων. Όπου είναι ευάλωτοι σε κάθε είδους φυσική και ψυχολογική βία και βιασμούς.
Όταν τα λεγόμενα «κέντρα κράτησης μεταναστών» χαρακτηρίζονται από μια τέτοια πρωτοφανή αθλιότητα… 
Όταν και το συνολικό κλίμα χαρακτηρίζεται από ένταση της άσκησης βίας, απ’ τα όργανα καταστολής, τόσο απέναντι σε μετανάστες όσο κι απέναντι σε νεολαίους, σε διαδηλωτές, σε απεργούς και… σε πολίτες.
Φαντάζουν, άραγε, «παράταιρες» οι καταγγελίες αυτές για ξυλοδαρμούς και κακοποιήσεις, με θύματα ακόμα κι ανήλικους;

                    …και νέες ρατσιστικές (και όχι μόνο!) επιθέσεις
     Τα Χριστούγεννα συνελήφθησαν δύο νεαροί Έλληνες οι οποίοι «επέδραμαν» με Ι.Χ. στα νότια προάστια της Αθήνας, εντόπιζαν «αλλοδαπούς» και τους χτυπούσαν με πτυσσόμενα κλομπ. Τρεις μετανάστες απ' το Μπαγκλαντές χτυπήθηκαν, οι δύο μεταφέρθηκαν σοβαρά τραυματισμένοι στον «Ευαγγελισμό», ενώ απ' τον έναν έκλεψαν και 250 ευρώ…
    Στις 21/12, σ' ένα λεωφορείο της γραμμής 820, στη Νίκαια, ένα άτομο το οποίο φορούσε μπλούζα με την επιγραφή της Χρυσής Αυγής απείλησε μετανάστη απ’ το Πακιστάν, ζητώντας του να κατέβει στην επόμενη στάση. Μετά τις διαμαρτυρίες των επιβατών και του οδηγού, ο θρασύδειλος πρόλαβε να χτυπήσει το μετανάστη. Στην επόμενη στάση (Περιβολάκι), το λεωφορείο σταμάτησε και αστυνομικοί της ομάδας «ΔΙΑΣ» συνέλαβαν σιδηροδέσμιους και τον θύτη και το θύμα…
    Στις 28/12, στο Αίγιο, δύο ανήλικοι Έλληνες δέχονται επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής με γροθιές και «σπρέι πιπεριού», μπροστά σε μία κεντρική καφετέρια. Μετά το πολλοστό αυτό περιστατικό επίθεσης απ’ τους νεοναζί, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για διαμαρτυρία έξω απ' τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Για να δεχθεί… «βροχή από πέτρες» απ' αυτούς που βρίσκονταν μέσα στα γραφεία κι απειλές από τραμπούκους που έφεραν πάνω τους κλομπ, ασπίδες, ακόμα και μαχαίρια…
Στις 27/12, πέντε μέλη της Χρυσής Αυγής, με συμμετοχή και του βουλευτή τους Ε. Μπούκουρα, επιτέθηκαν με πτυσσόμενα κλομπ σε μέλη του συνδέσμου της Α.Ε.Κ. «Original 21», στην Κόρινθο, που μοίραζαν τρόφιμα και ρούχα σε «οικογένειες Ελλήνων και μεταναστών καθώς και για κρατούμενους που τα είχαν ανάγκη», όπως ανέφεραν.
Αυτή είναι η περιβόητη «αντι-συστημική» δράση της Χρυσής Αυγής και άλλων παραπροϊόντων της κρίσης, που τροφοδοτούνται απ' την επίσημη πολιτική της φασιστικοποίησης.