Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

29 Ιαν 2013

Οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Τυπογραφείο υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στη δουλειά

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να ικανοποιήσει τη δέσμευσή της για 150.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και να προσπεράσει το σκόπελο της συνταγματικά κατοχυρωμένης μονιμότητας, προχωρά άμεσα σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων υπηρεσιών και αντίστοιχου αριθμού οργανικών θέσεων, πετώντας στον καιάδα της ανεργίας χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους με συνοπτικές διαδικασίες.
Την Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου, διαβάσαμε δημοσιεύματα σχετικά με τη νέα δομή του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Σ’ αυτό το πλαίσιο, το προτεινόμενο και επικρατούν σχέδιο για το Εθνικό Τυπογραφείο και τους εργαζομένους του ήταν η συρρίκνωση, σε βαθμό διάλυσης, της υπηρεσίας και η μείωση του προσωπικού κατά 67%! Όπως ήταν αναμενόμενο, τα συγκεκριμένα σενάρια πυροδότησαν τις ανησυχίες του προσωπικού και σε γενική συνέλευση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου αποφασίσαμε την πραγματοποίηση 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας για την Τρίτη 22 Ιανουαρίου. Η απάντηση του υπουργού στην παρουσία μας έξω από το υπουργείο ήταν οι παραταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ και η άρνηση συνάντησης με αντιπροσωπεία των εργαζομένων.
Ωστόσο, η απεργία κατάφερε να δώσει το μήνυμά της και δυο ημέρες μετά, την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου ο υπουργός δέχθηκε αντιπροσωπεία των εργαζομένων και δεσμεύτηκε να ικανοποιήσει το αίτημά μας για ενιαίο και αδιαίρετο Εθνικό Τυπογραφείο με όλο το προσωπικό του και χωρίς καμία απόλυση- διαθεσιμότητα, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι ο δρόμος του αγώνα μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα μας ικανοποίησε, ωστόσο μένει να επιβεβαιωθεί και μέχρι τότε παραμένουμε σε εγρήγορση κόντρα σε κάθε σχέδιο διάλυσης του Εθνικού Τυπογραφείου και σε κάθε σχεδιασμό που μας οδηγεί στην ανεργία.

Όλγα Πετρούλια
Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Προσωπικού του Εθνικού Τυπογραφείου