Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

15 Μαΐ 2013

21 Απρίλη
Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Θα έλεγε κανείς, ότι η επέτειος της 21ης Απρίλη θα ήταν μια καλή αφορμή για μια διαδήλωση κατά των πολιτικών εξαθλίωσης που ασκούν οι ελληνικές κυβερνήσεις και επιβάλλουν  οι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, κατά των επεμβάσεών τους στην ευρύτερη περιοχή μας που δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους στους λαούς και φυσικά, κατά της εντεινόμενης φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής και του φασισμού συνολικά.
Στη συγκέντρωση που έγινε στην Αθήνα συμμετείχαν γύρω στα 1500 άτομα, δυσανάλογα λίγοι με βάση τις προσδοκίες που καλλιεργούσαν οι διοργανωτές, οι οποίοι, όλο το προηγούμενο διάστημα και για οποιοδήποτε ζήτημα, παρέπεμπαν κάθε κινητοποίηση για εκείνη την ημέρα.  Πραγματοποιήθηκε στη πλατεία Ελευθερίας, δίπλα από το Μέγαρο Μουσικής.  Ένας «πολιτιστικός» συμβολισμός που επισημάνθηκε πολλές φορές αλλά ξεχάστηκε εντελώς από τους ομιλητές ο πολιτικός συμβολισμός της ύπαρξης της αμερικάνικης πρεσβείας, επίσης, εκεί δίπλα. Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό το πόσο ξεχάστηκε φέτος ο ρόλος των ΗΠΑ στο πραξικόπημα. Προφανώς, η γραμμή ΣΥΡΙΖΑ δεν χωράει και πολύ αντιαμερικανισμό. Αυτό που κυριάρχησε στις ομιλίες ήταν κύρια η αντίθεση στον νεοφιλευθερισμό και τη πολιτική της Μέρκελ που απειλεί  τη συνοχή της Ευρώπης. Κατά τα άλλα, υπήρξαν αρκετές συναισθηματικές αναφορές στη χούντα, στους βασανισμούς των κρατούμενων και κατά του φασισμού και της Χρυσής Αυγής. Μετά τις ομιλίες ακολούθησε συναυλία από τα συγκροτήματα Bandalusia, Φτωχοί Συγγενείς και τον Φοίβο Δεληβοριά.
 Κατά τις 8, ξεκίνησε η διαδήλωση, η οποία, μετά από μια μικρή στάση στα γραφεία της Ε.Ε., συνέχισε και κατέληξε στο Σύνταγμα. Πρώτα, βέβαια, ανακοινώθηκε η προσυμφωνημένη διάταξη της διαδήλωσης, κατά την οποία  πρώτα θα έμπαινε το «κοινό» πανό, μετά τα σωματεία και οι τοπικές ή άλλες αντιφασιστικές κινήσεις και τέλος τα κόμματα. Μπροστά, ναι μεν ήταν ένα ανυπόγραφο πανό με ένα γενικό αντιφασιστικό σύνθημα αλλά μετά από τις ιστοσελίδες και τα μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, και όχι μόνο, μάθαμε ότι ήταν της Νεολαίας  ΣΥΝ (η οποία προφανώς δεν είναι κομματική!). Ακολούθησε ο Συντονισμός Σωματείων και μετά τοπικές αντιφασιστικές κινήσεις, η ΚΕΔΔΕ, ΔΕΑ, Κόκκινο, Ξεκίνημα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΠΑΑΣ και τοπικές κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.  Παρών στη πορεία ήταν και μπλοκ Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων. Να αναφέρουμε και το γεγονός ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν από την παρουσία της ΠΑΑΣ, σπεύδοντας να μπουν μπροστά από αυτή, μιας και δεν ήταν καλεσμένη, όπως ειπώθηκε, και στα μέσα τους είτε την εξαφάνιζαν είτε την ανέφεραν ως …ομάδα, αγνώστου ταυτότητας μάλλον!
Η ΠΑΑΣ συμμετείχε με ένα αρκετά καλό και μαχητικό μπλοκ. Ξεκίνησε με προσυγκέντρωση από τον Ευαγγελισμό, πορεύτηκε προς την πλατεία Ελευθερίας και από εκεί, μαζί με τους υπόλοιπους, στο Σύνταγμα. Τα συνθήματά της ήταν αντιιμπεριαλιστικά, αντιφασιστικά, κατά της καταστολής και της κατάργησης των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, καλώντας «κάθε εργαζόμενο και νέο, κάθε αγωνιστή να συμβάλει στη μαζική λαϊκή ενεργοποίηση και την αντίσταση στην άγρια και πολυμέτωπη επίθεση. Μέχρι τη νίκη! Τότε που ο λαός θα είναι πραγματικός αφέντης στον τόπο του, που θα ανατρέψει το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και θα πετάξει έξω από τη χώρα τα γεράκια του ιμπεριαλισμού και τους ντόπιους υποτακτικούς τους».