Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

16 Μαΐ 2013

"Αντι"-τρομοκρατικές μονάδες της Ε.Ε.

Νέα εκτεταμένη «αντί-τρομοκρατική» άσκηση πραγματοποίησαν οι ιμπεριαλιστές της Ε.Ε.

Η «μεγαλύτερη αντιτρομοκρατική άσκηση προσομοίωσης που έχει λάβει χώρα στην Ευρώπη και διεξάγεται από τις ειδικές μονάδες επέμβασης των διαφόρων κρατών – μελών», σύμφωνα με τα λεγόμενα, του «συντονιστή της Αντιτρομοκρατικής Δράσης της Ε.Ε.», Gilles de Kerchove, πραγματοποιήθηκε το διήμερο 17-18 του Απρίλη. Η άσκηση αυτή, με την ονομασία «Κοινή Πρόκληση», οργανώθηκε απ΄ το λεγόμενο δίκτυο «ATLAS», το οποίο χρηματοδοτείται απ΄ την Κομισιόν και συγκεντρώνει «ειδικές, μεταφερόμενες, αστυνομικές μονάδες» των κρατών – μελών, της Ε.Ε., και είχε ως τόπο διεξαγωγής της 9 κράτη – μέλη (Αυστρία, Σουηδία, Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία, Λετονία, Βέλγιο, Σλοβακία, Ρουμανία). Κατά την άσκηση αυτή, οι δυνάμεις καταστολής αντιμετώπισαν εικονικές «τρομοκρατικές επιθέσεις» σε μονάδες παραγωγής ενέργειας, σχολεία και μέσα μαζικής μεταφοράς.
Προφανώς κι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί των ιμπεριαλιστών και των άλλων υποτελών αστικών κρατών δεν έχουν καμία πρόθεση και στόχο να… «προστατεύσουν» τους λαούς των χωρών τους, από διάφορες αντιλαϊκές έως και προβοκατόρικες επιθέσεις, που έχουν θύματα από τον ίδιο το λαό, και που οι ίδιοι οι μηχανισμοί του συστήματος προκαλούν ή και «στήνουν» (διεθνή και ντόπια δημοσιεύματα «μνημονεύουν» διάφορες επιθέσεις, από την πρόσφατη επίθεση στη Βοστώνη των Η.Π.Α., μέχρι αυτή του νέο-ναζί Μπρέιβικ, στη Νορβηγία, το 2011, αλλά και της «Αλ Κάιντα). Η στόχευση τόσο των ασκήσεων αυτών, όσο και των ίδιων των μηχανισμών καταστολής, είναι ο ίδιος ο «εχθρός – λαός», και ειδικά όταν αυτός βρεθεί σε τροχιά αντίστασης, σε αγώνες που εγκυμονούν κινδύνους για την κυρίαρχη πολιτική του συστήματος, των ιμπεριαλιστών και των αστικών τάξεων, και συγκρούεται μ’ αυτή.
«Κατάσταση κρίσης» η οποία «δικαιολογεί» τη συνεργασία (sic) μεταξύ των «ειδικών μονάδων επέμβασης» των κρατών – μελών της Ε.Ε., ορίζεται «κάθε κατάσταση κατά την οποία οι αρμόδιες αρχές ενός κράτους - μέλους έχουν βάσιμους λόγους να πιστεύουν ότι υφίσταται ποινικό αδίκημα που συνιστά σοβαρή άμεση υλική απειλή κατά προσώπων, ιδιοκτησίας, υποδομών ή οργανισμών του εν λόγω κράτους - μέλους» (απόφαση 2008/615/ΔΕΥ του Συμβουλίου της Ευρώπης, συμπληρωματική προς την συνθήκη του Προυμ, η οποία ρυθμίζει και τις μορφές αστυνομικής συνδρομής μεταξύ κρατών – μελών, σε περίπτωση μαζικών συγκεντρώσεων και ανάλογων σημαντικών γεγονότων). Μπορούμε να καταλάβουμε, πως η έννοια της «κρίσιμης κατάστασης», της «τρομοκρατικής πράξης» ή και του «σοβαρού ποινικού αδικήματος», συμπεριλαμβάνει μορφές πάλης των λαών (διαδηλώσεις, απεργίες, συγκεντρώσεις, καταλήψεις δημόσιων κτιρίων, αποκλεισμούς δρόμων κι άλλες) τις οποίες θα «ανακαλύπτουν» και στις οποίες θα καταφεύγουν, όσο εντείνεται κι αναβαθμίζεται η άγρια επίθεση στους όρους της ζωής τους. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι ιμπεριαλιστές ιθύνοντες, γι’ αυτό προετοιμάζονται και «θωρακίζονται». Έτσι, όπως αναφέρεται και σε σχετικό δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» (27/4), στις άμεσες δράσεις του, το δίκτυο «ATLAS», προτείνει την «υποχρέωση της Ένωσης να κινητοποιεί όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για την πρόληψη τρομοκρατικών απειλών στην ΕΕ και για την προστασία των δημοκρατικών θεσμών, και του άμαχου πληθυσμού, από ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση», ή τη «θέσπιση εργαλείων από την πλευρά της Ένωσης για την αντιμετώπιση ορισμένων νέων μειζόνων προκλήσεων στον τομέα της ασφάλειας, όπως είναι εκείνες στον τομέα της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού και της ασφάλειας του εφοδιασμού με άλλα κρίσιμα προϊόντα, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις αποκλεισμού υποκινούμενου από πολιτικά κίνητρα». Τα παραπάνω θα μπορούσαν να «μεταφραστούν»: Ειδικά εκπαιδευμένες κατασταλτικές δυνάμεις των ιμπεριαλιστών των Ε.Ε. θα έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση, να εισβάλλουν σ’ εκείνα τα κράτη – μέλη, όπου κρίνεται πως κινδυνεύει το αστικό ή ιμπεριαλιστικό πολιτικό σύστημα, των ψευδεπίγραφων «δημοκρατικών θεσμών». Αλλά και σ’ όλες εκείνες τις περιπτώσεις, όπου πραγματοποιείται αποκλεισμός -με πολιτικά (sic) κίνητρα (ως αποτέλεσμα μεγάλων εργατικών ή λαϊκών αγώνων κι απεργιών, για παράδειγμα)- του εφοδιασμού με κρίσιμα προϊόντα… Πιο ξεκάθαροι, δε θα μπορούσαν να είναι!