Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

29 Ιουν 2011

ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ
ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ
(Μπορεί η αποστολή στη Γάζα να μεταφέρει τέτοια μηνύματα;)

Από τότε που ανακοινώθηκε η νέα αποστολή στη Γάζα, είχαμε την γνώμη ότι ουσιαστικά πρόκειται για μια κίνηση που οι εμπνευστές της την έβλεπαν ως μέσο πίεσης στα όρια των γενικευμένων πιέσεων που πρέπει να δεχτεί το Ισραήλ προκειμένου να υποχωρήσει και να προχωρήσει στην άρση του αποκλεισμού της Γάζας. Κίνηση που και με βάση το διεθνές δίκαιο είναι καθ' όλα νόμιμη, ενώ εντελώς παράνομο είναι το Ισραήλ που συνεχίζει να συμπεριφέρεται πειρατικά  έχοντας επιβάλλει αυθαίρετα καθεστώς κατοχής στη Γάζα.
Ουσιαστικά η κίνηση αυτή αποτελεί μια "ακτιβίστικη" προέκταση των πιέσεων που θα μπορούσαν να ασκήσουν Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές στα διάφορα καθεστώτα της Μ.Ανατολής, τμήματα του "προοδευτικού" Αμερικάνικου καταστημένου, Ρώσοι και Κινέζοι. Πιέσεις που όσο κι αν παρουσιάζεται ότι απευθύνονται στο Ισραήλ, ουσιαστικά πρισσότερο νουθετούν τους Παλαιστίνιους, να αποδεχτούν την μοίρα τους και το ξεδόντιασμά τους. Ουσιαστικά πρόκειται για πιέσεις που για να "αποδώσουν" προυποθέτουν την υποκατάσταση της παλαιστινιακής αντίστασης και το περιορισμό της στα όρια που έβαλαν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Μ' άλλα λόγια όλες αυτές οι πιέσεις είναι σχέδια επί σχεδιών, ο οδικός χάρτης δεν είναι τίποτε άλλο, παρά προσπάθειες να κάτσουν οι Παλαιστίνιοι "ήσυχοι" και να αφήσουν τις μεγάλες δυνάμεις να "καθαρίσουν" με το Ισραήλ.
Δεν θέλουμε λοιπόν να μιλήσουμε κατόπιν εορτής. Θέλουμε να τα πούμε πριν ξεκινήσει η αποστολή. Δεν έχουμε βέβαια καμμία "αρμοδιότητα" να συμβουλέψουμε την αποστολή, να μην προχωρήσει έτσι όπως είναι τα πράγματα.
Ούτε θέλουμε να θεωρηθεί ότι "αποχαιρετάμε" μελοθάνατους γιατί μόνο σαν τέτοιοι δεν θα ήθελαν να αισθάνονται οι συμμετέχοντες στην αποστολή, ακόμη και αν έχουν πλήρη επίγνωση των κινδύνων και των συσχετισμών.
Οι όροι του εγχειρήματος όμως είναι τέτοιοι ώστε η αποστολή που θέλει να φέρει αποτελέσματα, πατάει σε πολύ σαθρό υπόβαθρο, έχει πολύ αμφίβολες "συμμαχίες", ενώ τους πραγματικούς συμμάχους (λαοί της περιοχής) μπορεί να τους πετυχαίνει σ' αναβρασμό, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι αυτή η πλευρά μπορεί να ανατρέψει τα υπόλοιπα ιδιαίτερα αρνητικά. Η πολιτική στιγμή που επίσης επιλέχτηκε (κορύφωση αγώνα ενάντια στο μνημόνιο) είναι μάλλον ακατάλληλη ώστε ακτιβισμοί τέτοιοι να συγκεντρώσουν πάνω τους τόσα μάτια όσο την προηγούμενη φορά.
Πρόκειται επίσης για έναν ακτιβισμό, που οι όποιες θυσίες απαιτήσει δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα λειτουργήσουν ως δυναμική πολλαπλασιαστικά. Τουλάχιστον φαίνεται ότι οι διοργανωτές δεν μπόρεσαν να αξιολογήσουν γιατί η σημερινή αποστολή αντιμετωπίζει δυσμενέστερους όρους από την προηγούμενη. Φαίνεται να μην εξηγούν την τωρινή στάση της Τουρκίας, που "αποτραβιέται", να μην αξιολογούν τον αντίκτυπο των 12 νεκρών Τούρκων της προηγούμενης αποστολής.
Υπάρχουν λοιπόν φόβοι ότι ο ακτιβισμός μπορεί να καταλήξει σε έναν τυχοδιοκτισμό που θα γυρίσει μπούμεραγκ σε βάρος κατ' αρχήν όλης της αποστολής και του αντικειμένου της. Πόσο μάλλον αν θρηνίσουμε και θύματα.
Εμείς δεν θέλουμε τους αγωνιστές να θυσιάζονται "εν κενώ". Τους θέλουμε να συμμετέχουν στην ταξική πάλη, στην οργάνωση της λαικής αντίστασης  χωρίς να ξεχνούν ότι οι λαοί νίκησαν με το όπλο στο χέρι, χωρίς να τους διαφεύγει ότι οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες.
Οι αγωνιστές ακόμη και όταν πρέπει να θυσιαστούν φροντίζουν να υπάρχουν οι όροι ώστε "ένας στο χώμα χιλιάδες στον αγώνα".
Με όλες αυτές τις επιφυλάξεις γίνεται κατανοητό ότι δεν μπορούσαμε και ούτε μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο παρά να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία και καλή επιστροφή.

Υ.Γ Μπορεί όλες μας οι "ανησυχίες" να είναι αβάσιμες. Μπορεί οι διοργανωτές να  έχουν διασφαλίσει όλους τους όρους ώστε να γίνει μια ακόμη συμβολική θαλάσσια ενέργεια που θα επιδιώκει την ευαισθητοποίηση της "ανθρωπότητας και την καταγγελία του Ισραήλ". Τέλος πάντων αν είναι έτσι όταν επιστρέψετε με το καλό να συζητήσουμε


ΚΚΕ(μ-λ)