Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

12 Ιουν 2011

ΑΡΤΑ

Εκατοντάδες αρτινοί πολίτες, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαίοι δίνουν κάθε μέρα το ραντεβού τους το βράδυ στην κεντρική πλατεία, κομμάτι κι αυτοί ενός κινήματος αγανάκτησης και οργής που έχει απλωθεί σ' όλη τη χώρα, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στα νέα μέτρα του Μνημονίου 2 που προωθεί η κυβέρνηση σύμφωνα με τις επιταγές της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.
Πολλοί, στο πέρασμα αυτών των ημερών, προσπάθησαν να «χρωματίσουν» την πλατεία. Πρώτοι τα διάφορα φασιστοειδή, χρυσαυγίτες, ΛΑΟΣ κ.λπ. θέλησαν να την ντύσουν στα γαλανόλευκα. Η ελληνική σημαία, το σήμα κατατεθέν, οι πατριωτικές κορόνες, μέχρι και η εμφάνιση επαίσχυντων κειμένων που δεν γίνονται αποδεκτά από τους συγκεντρωμένους παρουσιάζονται ως αποφάσεις της συνέλευσης στα τοπικά ΜΜΕ και τα site.
Πήραν όμως πολιτική απάντηση από την πρώτη μέρα στην πλατεία και το γαλανόλευκο δεν ξαναφορέθηκε. Η αντιπαράθεση όμως αυτή δεν κρίθηκε και δεν κρίνεται οριστικά. Ποντάροντας στην απολιτική και στους τεχνητούς διαχωρισμούς επανέρχεται κάθε μέρα. Και θα κρίνεται θετικά για τις προοδευτικές ιδέες όσο αυτό το κίνημα παίρνει σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά ενάντια στο πολιτικό σύστημα, στους ντόπιους πολιτικούς του εκφραστές–υπηρέτες και τους ξένους αφεντάδες του.
Αυτό το αχρωμάτιστο, απολίτικο κλίμα φαίνεται πως ταιριάζει και σε άλλους πολιτικούς χώρους και θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για να μπορούν να ψαρεύουν στα θολά νερά.Οπως, η προσπάθεια οι όποιες συζητήσεις ανοίγουν στη συνέλευση να είναι αυστηρά μέσα στο πλαίσιο των αποφάσεων της πλατείας Συντάγματος (στο όνομα του συντονισμού) είναι το άλλο χρώμα που θέλει να φορεθεί στην πλατεία. Και σ' αυτή τη χροιά δώσαμε τη μάχη μας. Με συνέπειες φυσικά. Οταν προσπαθήσαμε και κάναμε το αυτονόητο για την οργάνωσή μας. Να εκφράσουμε ενυπόγραφα, στο «φως της ημέρας», την πολιτική μας άποψη και την πρότασή μας με την κομματική προκήρυξη που μοιράστηκε. Οταν τοποθετήσαμε, με άλλους συναγωνιστές, έκθεση φωτογραφίας στο χώρο της πλατείας. Οταν θέσαμε το ζήτημα της σύνδεσης του κινήματος της πλατείας με τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους σε χώρους δουλειάς, όπως στο Νοσοκομείο, όπου οι εργαζόμενοι κάνουν επίσχεση εργασίας και κατάληψη της γραμματείας του εδώ και 15 μέρες.
Αυτές οι μικρές μάχες άνοιξαν το δρόμο στην πολιτικοποίηση της πλατείας. Η συνέλευση ανοίγει θέματα συζήτησης όπως η υγεία – περίθαλψη, η ανεργία και οι εργασιακές σχέσεις, η παιδεία, όπου αναπτύσσεται έντονος προβληματισμός για όλα αυτά που γνωρίζαμε ως δικαιώματα και που τώρα ακυρώνουν τα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα, παλιά και νέα. Η συνέλευση ψηφίζει δικά της ψηφίσματα και προσπαθεί να συγχρονίσει το βηματισμό της με τους αγώνες εργαζόμενων σε χώρους δουλειάς. Η απόφαση για συμμετοχή στον αποκλεισμό της γραμματείας του Νοσοκομείου την Τετάρτη 8 Ιούνη, όλη τη μέρα, αποτελεί θετική εξέλιξη.