Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

14 Ιουν 2011

Μπορούμε να νικήσουμε!

Η επίθεση στην εργατική τάξη, στη νεολαία και σε όλα τα λαϊκά στρώματα είναι σαρωτική και οι δυνάμεις που την οργανώνουν, αδίστακτες και επικίνδυνες για το λαό και τη χώρα. Κανείς πλέον δεν μπορεί να αμφιβάλλει για το χαρακτήρα των μέτρων: βάναυσα και εξοντωτικά για όλον τον κόσμο της δουλειάς και για τους νέους ανθρώπους. Το λεγόμενο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής βαρβαρότητας και θα κάνει τη ζωή του λαού μας κόλαση. Εκατομμύρια άνθρωποι του λαού, βρίσκονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα της επιβίωσής τους. Οι άνεργοι και οι μισοάνεργοι ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο και η θέση τους είναι τραγική. Η ζωή όλου του λαού μας έχει γίνει τραγική και το μέλλον του εφιαλτικό. Για να μπορέσουμε να επιζήσουμε από την σαρωτική λαίλαπα που μας εξοντώνει, ο δρόμος που έχουμε για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας και τα παιδιά μας, είναι ένας και μόνος: Να ξεχυθούμε όλοι στους δρόμους και στις πλατείες για να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα, να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω όλα τα αντιλαϊκά της μέτρα και να μας επιστρέψει όλα αυτά που μας λεηλάτησε. 

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,
Η κυβέρνηση και όλη η αστική αντιπολίτευση συμφωνούν στην επιβολή των βάρβαρων μέτρων. Συμφωνούν, πάνω από όλους, τα μεγάλα τους αφεντικά, ξένα και ντόπια. Όλα τα αρπακτικά της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ. Όλοι τους συμφωνούν να ξεζουμίσουν ακόμα περισσότερο το λαό μας. Καθημερινά, όλοι αυτοί που βρίσκονται στο σβέρκο του λαού, μας εκβιάζουν, μας απειλούν και τρομοκρατούν με ψεύτικα διλλήματα. Μας λένε σε όλους τους τόνους: να κάνουμε θυσίες, γιατί αλλιώς θα βουλιάξει η χώρα. Προσπαθούν μέσα από τη βρώμικη προπαγάνδα τους, όλοι αυτοί οι αφεντάδες, να μας πείσουν ότι είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για το χρέος και για όλα τα δεινά.
Επιχειρούν με τις καθημερινές ψευτιές τους να θο-λώσουν το νου και τη σκέψη του λαού μας, για να αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα την κοινωνική βαρβαρό-τητα. Η αλήθεια είναι μία και μόνη:

Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ! Όλο αυτό το διάστημα που τον ξεζουμίζουν και λεηλατούν το εισόδημά του, το λεγόμενο χρέος όχι μόνο δεν μειώνεται, αντίθετα αυξάνεται και με ταχύτητα. Αυτή είναι η αλήθεια. Επίσης, όλες αυτές τις περιβόητες δεκαετίες που η αστική τάξη της χώρας δημιούργησε το χρέος, οι πραγματικοί μισθοί των εργαζομένων μειώνονταν. Τα επίσημα στοιχεία του κράτους, αναφέρουν πως οι σημερινοί μισθοί είναι μικρότεροι από αυτούς της περιόδου του 1984. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτοί που σήμερα βουλιάζουν είναι οι πλα-τιές μάζες των εργαζομένων και βουλιάζουν στη φτώχεια, την ανέχεια, την ανεργία. Αντίθετα, το με-γάλο κεφάλαιο, ξένο και ντόπιο, θησαυρίζει.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,
Είναι πλέον ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση και όλο το αστικό πολιτικό σύστημα είναι στριμωγμένοι και ανίσχυροι να πείσουν πολιτικά το λαό. Γι’ αυτό προχωράνε σε τρομοκρατικά και ψεύτικα διλήμματα και εκβιασμούς. Οι εργαζόμενες μάζες δεν τους αποδέχονται πλέον και η κρίση εμπιστοσύνης του λαού και της νεολαίας προς τους «πάνω» διευρύνεται. Γι’ αυτό επιχειρούν να εκτονώσουν και να αποπροσανατολίσουν τα συλλαλητήρια στις πλατείες και να στρέψουν τους διαδηλωτές ενάντια στα κόμματα, κυρίως ενάντια σε αυτά της αριστεράς, και στα συνδικάτα. Ολοφάνερα, οι δυνάμεις του συστήματος και τα προπαγανδιστικά τους επιτελεία φόρεσαν τη μάσκα του «φίλου του λαού» για να τον διασπάσουν και να του αφαιρέσουν το πνεύμα της μαχητικής αντίστασης. Ν’ αγωνιστούμε για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά σενάρια που απεργάζεται το σύστημα και το πολιτικό προσωπικό τους.
Ταυτόχρονα, να καταδικάσουμε το συμβιβασμένο και υποτακτικό ρόλο των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που κάνουν τα πάντα για να αποθαρρύνουν τους εργαζόμενους από την πάλη τους.
Στις 15 Ιούνη να γεμίσουμε την Αθήνα και όλες τις πόλεις της χώρας από απεργούς και διαδηλωτές! Να βγούμε μαζικά και μαχητικά στους δρόμους και τις πλατείες και να δείξουμε ότι η πραγματική δύναμη βρίσκεται στον κόσμο της δουλειάς και του μόχθου.
ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ!
Ταξική Πορεία