Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

27 Ιουν 2011

Θεσσαλονίκη
Διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις σε δρόμους και πλατείες για να νικήσει η απεργία

Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις και οι συνελεύσεις αρκετού κόσμου, κυρίως νέων, στην πλατεία του Λευκού Πύργου αλλά συχνά και οι διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης. Για το Σαββατοκύριακο προγραμματίζονταν συζητήσεις για την οικονομική κρίση, το χρέος και τη δημοκρατία, ενώ δεν λείπουν και οι αντιπαραθέσεις κυρίως με εκείνες τις πλευρές που στο όνομα της λεγόμενης «αμεσοδημοκρατίας» προσπαθούν να επιβάλουν, κόντρα στη θέληση της πλειοψηφίας, την απομόνωση του κόσμου της πλατείας από τον αγώνα των εργαζόμενων και τις απεργίες τους.
Ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτές τις λογικές απομόνωσης κινήθηκαν έμπρακτα και μαχητικά χιλιάδες διαδηλωτές που είτε ξεκίνησαν από το Λευκό Πύργο είτε πλαισίωσαν το μπλοκ που δημιουργήθηκε στη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης στις 15 Ιούνη. Και αν δεν ξεσπούσε η καταιγίδα λίγο πριν φτάσουν οι απεργοί διαδηλωτές στο κτίριο του παλιού Διοικητηρίου, τότε η σχεδιαζόμενη περικύκλωση διαμαρτυρίας θα είχε μεγάλη επιτυχία μιας και ο κόσμος ήταν πολύς και μαχητικός. Πάντως το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με αφετηρία το Λευκό Πύργο, χιλιάδες διαδηλωτών γέμισαν τους κεντρικούς δρόμους, εικόνα που επαναλήφθηκε και το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιούνη καθώς και την Τρίτη 21 Ιούνη. Στην απεργία, ιδιαίτερα μαζική και μαχητική ήταν η συγκέντρωση του Συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων για μια ακόμη φορά στην Καμάρα, στην οποία συμμετείχε και η Ταξική Πορεία.
Με στόχο την καθολική επιτυχία των επερχόμενων απεργιών ήδη έχουν ξεκινήσει προπαγανδιστικές παρεμβάσεις και διαδηλώσεις ενημέρωσης στις γειτονιές με πρωτοβουλία των τοπικών κινήσεων, ενώ και η συνέλευση του Λευκού Πύργου έχει καλέσει σε γενική κινητοποίηση και συμμετοχή στην 48ωρη απεργία.
Στην πλατεία του Λευκού Πύργου παρουσιάστηκε επίσης με επιτυχία από τη θεατρική ομάδα Εναυσμα το έργο «Το αφεντικό έχει πάντα δίκιο».