Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

11 Ιουν 2011

ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ

Την Τετάρτη 8 Ιούνη πραγματοποιήθηκε μαζική συνέλευση κατοίκων των Πετραλώνων, του Θησείου και του Κουκακίου. Πάνω από 120 άτομα παραβρέθηκαν στη συνέλευση η οποία κράτησε αρκετές ώρες, αλλά και μετά, στα πηγαδάκια που συνέχισαν τη συζήτηση στην πλατεία, η συμμετοχή ήταν μεγάλη, με τον κόσμο να παραμένει στην πλατεία. Φάνηκε καθαρά η διάθεση ενός κόσμου να δραστηριοποιηθεί, να συζητήσει διάφορα ζητήματα που έχουν ανοιχτεί ή ανοίγονται από εδώ και εμπρός σχετικά με το κίνημα και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, να παρακολουθήσει και να κινητοποιηθεί -και αυτό μόνο θετικά μπορεί να θεωρηθεί.

Όπως ήταν φυσικό, σε αυτή την πρώτη μαζική συνέλευση έπειτα από καιρό στα Πετράλωνα, φάνηκε ότι ήταν νωρίς να παρθούν αποφάσεις που αφορούν τη συγκρότησή της, τις διαδικασίες και τη φυσιογνωμία της, για να οριστούν οι στόχοι της και οι παρεμβάσεις της. Ανοίχτηκαν αρκετά τέτοια θέματα τα οποία θα συζητηθούν πιο συγκεκριμένα στην επόμενη συνέλευση, την ερχόμενη Τρίτη, καθώς και αρκετές από τις δραστηριότητες που προτάθηκαν, ωστόσο δεν στάθηκε δυνατόν να ληφθεί συναινετικά κάποια απόφαση. Ως τότε, η μόνη απόφαση που θα υλοποιηθεί είναι η προπαγάνδιση σε αυτές τις γειτονιές της επόμενης συνέλευσης, μαζί με κάλεσμα συμμετοχής στη γενική απεργία της Τετάρτης, όσο πιο πλατιά γίνεται μέσα από παρεμβάσεις σε λαϊκές, αφισοκολλήσεις, ποδηλατοπορείες και παρεμβάσεις σε εργατικούς χώρους της γειτονιάς.