Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

6 Ιουν 2011

Αριστερά στη πλατεία:

Να μην αποπροσανατολιζόμαστε
από το βασικό μας στόχο!
Να συντρίψουμε το ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, το νέο "σύμφωνο λεηλασίας"!

Χωρίς να περάσει μέσα από ουσιαστική συζήτηση, με στόχο να αποφευχθεί η αντιπαράθεση απόψεων και λογικών για τον προσανατολισμό του κινήματός μας (στα μουλωχτά στην πραγματικότητα) πάρθηκε η από-φαση για “ΗΜΕΡΑ ΛΑΪΚΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ». Στην απόφαση αυτή αναφέρεται ότι: «Πιθανότατα τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν τη συνέλευση στο Σύνταγ-μα, αλλά και όλη την κοινωνία είναι δύο και από αυτά πηγάζουν όλα τα άλλα: πρώτον, αντιμετώπιση του προβλήματος του δημοσίου χρέους, δεύτερον, η έλλειψη ή και απόλυτη απουσία δημοκρατικών διαδικασιών στη λήψη αποφάσεων σε αυτή τη χώρα (με δυο λέξεις αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς)».
Στην ίδια απόφαση, με πρόσχημα την ενημέρωση του λαού, αναφέρεται: «Για να αποκτήσει πλήρη γνώση ο λαός και να μπορεί να αποφασίσει δημοκρατικά και με καθαρή κρίση αποφασίσαμε: “Το συντομότερο δυ-νατό…να οργανώσουμε μία ημέρα λαϊκής διαβούλευσης και ενημέρωσης με 4-5 καλεσμένους ομιλητές που να αναπτύξουν όλες τις αντίστοιχες απόψεις σχετικά με την αντιμετώπιση του χρέους και τη δανειακή σύμβαση του μνημονίο.».
Για τις ανάγκες της μεθόδευσης δημιουργείται ανοιχτή ομάδα οργάνωσης η οποία “κατά σύμπτωση” επιλε-γεί τους ομιλητές. Τελικά, για τη Δευτέρα 6/6 καλείται εκδήλωση (συνέλευση τη βαφτίζουν) με ομιλητές «ει-δικούς» και αστέρες των καναλιών (κομματικά στελέχη κάποιοι από αυτούς) για να περάσουν και με δήθεν νομιμοποίηση της συνέλευσης τις απόψεις τους για την κρίση.

Αυτό που μεθοδεύεται στο Σύνταγμα είναι μια άθλια προπαγάνδα υπέρ της συγκρότησης Επιτροπής Λογισ-τικού Έλεγχου (ΕΛΕ). Να θυμίσουμε πως δέκα μέρες τώρα φιγουράριζε το πανό της ΕΛΕ δίπλα στη μικρο-φωνική της λαϊκής συνέλευσης χωρίς κανείς(;) να γνωρίζει πώς έγινε αυτό, και χρειάστηκαν ώρες αντιπα-ραθέσεων για να κατέβει.
Θα θυμίσουμε πως η λεγόμενη Πρωτοβουλία για την ΕΛΕ επί του Δημοσίου Χρέους διοργάνωσε τριήμερο Διεθνές Συνέδριο για το Χρέος μεταξύ 6 και 8 Μαΐου με σειρά άλλων αντίστοιχων πρωτοβουλιών από το εξωτερικό. Οι ντόπιοι διοργανωτές φρόντισαν να κρύψουν (γιατί ξέρουν πως στο κίνημα στη χώρα μας υ-πάρχουν ακόμη αντανακλαστικά) ότι το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για το Χρέος και την Ανάπτυξη (Eurodad) είχε αναρτημένο στην ιστοσελίδα του το προσχέδιο της Ατζέντας του συνεδρίου το οποίο κλείνει με μια μικρή πρόταση η οποία στα ελληνικά σημαίνει: Το συνέδριο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ναι, από αυτούς που θέλουν να μας φορέσουν το νέο μνημόνιο, αυτούς εκβιάζουν να βγει η χώρα «στο σφυρί» και σπέρνουν τη δυστυχία στο λαό μας. Πώς γίνεται, άραγε, να ξέρουν και οι πέτρες στη χώρα ότι το κύριο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε το φέρει η ΕΕ και η ίδια να χρηματοδοτεί και τη «λύση» στο πρόβλημα που παρουσιάζουν ορισμένοι (ΕΛΕ); Το ερώτημα είναι ποιος κοροϊδεύει περισσότε-ρο, τα κοράκια της ΕΕ ή οι «ειδικοί» της ΕΛΕ;
Οι δυνάμεις που κρύβονται πίσω από την ΕΛΕ αποσιωπούν κάποιες στοιχειώδεις αλήθειες. Φροντίζουν επι-μελώς να φτάνουν την ανάλυση τους μέχρι εκεί που να αποκρύβεται από το λαό ότι το ζήτημα του χρέους δεν είναι δημιούργημα κάποιων κακών συμφωνιών, κάποιων διεφθαρμένων κυβερνήσεων διαπλεκόμενων με τράπεζες, αλλά είναι μονόδρομος για το ελληνικό κεφάλαιο, για τον ντόπιο καπιταλισμό.
Δεν εντάσσουν το χρέος στο οικονομικό και πολιτικό σύστημα που ασφυκτικά εξαρτά κάθε τομέα της οικο-νομικής και πολιτικής ζωής της χώρας από τα ιμπεριαλιστικά κράτη της Δύσης.
Αντιλαμβάνονται το χρέος σαν επιλογή του καπιταλισμού στην Ελλάδα, έτσι αόριστα, που αν μετρηθεί, αν διαχωριστεί σε καλό και κακό χρέος, τότε κάποιο τμήμα του (το ποιο μάλλον θα μας το πουν) μπορεί και να διαγραφεί.
Ας μας εξηγήσουν οι πανεπιστήμονες, λοιπόν, πώς το χρέος των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Αγ-γλίας λειτουργεί περίπου σαν ατμομηχανή που ενισχύει παραπέρα τη θέση τους στον πλανήτη σε βάρος τό-σων και τόσων χωρών, ενώ για χώρες σαν την Ελλάδα είναι κυριολεκτικά θηλιά στο λαιμό που πνίγει κάθε δραστηριότητα και βυθίζει το λαό στη χρεοκοπία;
Κι ας υποθέσουμε ότι διαγράφεται μέρος του χρέους. Τον επόμενο χρόνο δεν θα δημιουργηθεί πάλι μεγα-λύτερο, αφού είμαστε η μπατανία των εξαγωγών της Δύσης που φροντίζει με τις ντιρεκτίβες και τα μνημόνιά της να διαλύσει κυριολεκτικά την ντόπια οικονομία; Δεν έχουμε ικανούς τους ιμπεριαλιστές, προκειμένου να τονώσουν και το μικρομεγαλισμό της ντόπιας αστικής τάξης, να μας φορτώσουν πάλι καμιά Ολυμπιάδα ή το Μουντιάλ και να βρεθούμε σε ακόμα χειρότερη θέση; Ακόμα πληρώνουμε την προηγούμενη Ολυμπιάδα που από διαφόρους της ΕΛΕ είχε γίνει δεκτή ακόμα και με πανηγυρισμούς.
Το σύστημα στη χώρα, στη δύσκολη θέση που έχει βρεθεί από τις τεράστιες καθημερινές συγκεντρώσεις στις πλατείες, καλοβλέπει το ενδεχόμενο η λαϊκή οργή και αγανάκτηση να ενσωματωθεί σε ΕΛΕ «ειδικών» και να μην βηματίσει το δρόμο της αντισυστημικής πάλης ενάντια στα μέτρα τρόικας και κυβέρνησης. Βολεύει την εξουσία να μην κυριαρχήσει πολιτικά η άποψη ότι δεν υπάρχει μέλλον για το λαό μας, αν δεν βγει η χώρα από τους ληστρικούς οργανισμούς, την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, αν δεν βγει από την ΕΕ ή το ΝΑΤΟ, που μας επιβάλλουν -συχνά-πυκνά με τα όπλα- τις πολιτικές και οικονομικές επιλογές τους.
Η αστική τάξη στη χώρα, δεμένη με χίλια μύρια νήματα στον ιμπεριαλισμό, δεν θέλει και δεν μπορεί να πε-τύχει αυτού του τύπου τις ανατροπές. Και κυρίως δεν θέλει να δυναμώσει στην κοινωνία και στο λαϊκό κί-νημα η αναγκαιότητα να βαδίσουμε σε ένα εξ ολοκλήρου διαφορετικό κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό μον-τέλο εξουσίας και παραγωγής με ηγέτιδα δύναμη την εργατική τάξη.
Η κυβέρνηση, παρ' όλο που κλονίζεται, ξανακρεμιέται από τους ισχυρούς της πάτρωνες και δεν θέλει να κάνει πίσω. Αναζητεί μέσα, τρόπους, κόλπα, προβοκάτσιες για να δημιουργήσει κλίμα φόβου, μήπως και μπορέσει να αποδυναμώσει τις εστίες αγώνα (κυρίως του Συντάγματος). Στις ημέρες που έρχονται ΟΛΟΙ (οι απεργοί, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα) να γίνουμε ΕΝΑ και να μην αποπ-ροσανατολιζόμαστε από το βασικό μας στόχο: Να συντρίψουμε το ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, το νέο "σύμφωνο λεηλασίας"!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

9 ΙΟΥΝΗ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ!
15 ΙΟΥΝΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ!

Υ.Γ.: Κόμματα που παίρνουν από το κράτος, δηλαδή από τον ιδρώτα του λαού μας, τεράστια ποσά για τις πάσης φύσης δραστηριότητές τους, τα ποσά αυτά σε ποιο μέρος του χρέους θα τα εντάξουν; Είναι στο κομμάτι που θα πληρώσει ο λαός ή στο άλλο που θα διαγραφεί...;;;