Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

4 Ιουν 2011

ΟΠΑΠ Επιχειρησιακή σύμβαση με μείωση 14%

«Πρωτοπόρος» για μια ακόμη φορά ο ΟΠΑΠ, ο προς πλήρη ιδιωτικοποίηση οργανισμός «επίσημου τζόγου». Παρότι είναι μια από τις επιχειρήσεις κορυφαίας κερδοφορίας στη χώρα, υπέγραψε τρίχρονη επιχειρησιακή σύμβαση με μειώσεις μισθών 14%, αύξηση των ωρών εργασίας από 7,5 σε 8 την ημέρα και μείωση των υπερωριών κατά 50%. Η σύμβαση αυτή αφορά τους 240 μόνιμους υπαλλήλους της επιχείρησης η οποία είναι και η πρώτη εισηγμένη ΔΕΚΟ που υπογράφει επιχειρησιακή σύμβαση.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο, φυσικά, το ότι αυτή η σύμβαση υπογράφτηκε τις ίδιες μέρες που η κυβέρνηση εξήγγελλε την άμεση ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, αφού σαν στόχο έχει να παραδώσει τους εργαζόμενους ως «φτηνό υλικό» στους επίδοξους αγοραστές. Το χειρότερο είναι ότι τη σύμβαση αυτή την ενέκρινε η γενική συνέλευση των εργαζομένων.
Όσο για τους υπόλοιπους εργαζόμενους του οργανισμού, αυτοί θα εξακολουθούν να εργάζονται κάτω από συνθήκες ανασφάλειας καθώς ο ΟΠΑΠ είναι από τους πρώτους διδάξαντες της «ελαστικής» εργασίας. Να θυμίσουμε ότι εξακολουθεί να απασχολεί εργαζόμενους με συμβάσεις μιας ημέρας!
Το πόσο χάρηκαν τα αστικά επιτελεία από αυτήν την «επιτυχία» (που δουλευόταν για πάνω από τρεις μήνες) φάνηκε και από την προβολή που της δόθηκε από τα αστικά ΜΜΕ. Για να μαθαίνουν και οι υπόλοιποι...