Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

1 Ιουν 2011

Νοσοκομεία στα Πατήσια: νέα λαϊκή συνέλευση για να μην κλείσουν

Στη δεύτερη λαϊκή τους συνέλευση προχωρούν οι κάτοικοι στα Πατήσια την Παρασκευή 3/6 στις 6.30 το απόγευμα στο πάρκο Φιξ (Πατησίων και Καυταντζόγλου). Στόχος η ευρύτερη δυνατή συμμετοχή κόσμου από την περιοχή για συζήτηση και πορεία στη συνέχεια με κεντρικό αίτημα να μην κλείσουν-συγχωνευθούν τα νοσοκομεία 7ο ΙΚΑ, Πατησίων και Παμμακάριστος. Για τον σκοπό αυτό έχει εκδοθεί σχετική προκήρυξη και αφίσα, ενώ έχουν προγραμματιστεί παρεμβάσεις.
Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να αφήσει εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους μιας περιοχής χωρίς νοσοκομείο, αφού και τα τρία που υπάρχουν σήμερα προβλέπεται να συγχωνευθούν με το Αγία Όλγα. Φυσικά η συγχώνευση αυτή είναι το πρώτο βήμα που θα οδηγήσει στην πλήρη απαξίωσή τους, στη μετατροπή τους σε νοσοκομεία δεύτερης κατηγορίας, με ελλείψεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε υποδομές.

Χαρακτηριστικό είναι ότι για το 7ο νοσοκομείο του ΙΚΑ υπάρχει ήδη το θεσμικό πλαίσιο (το λεγόμενο πολυνομοσχέδιο Λοβέρδου) και απομένει η εφαρμογή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παθολογική κλινική του νοσοκομείου έχει αποδυναμωθεί τόσο που να μη μπορεί να εφημερεύσει. Στα άλλα δύο (Πατησίων και Παμμακάριστος) η υποβάθμιση συνεχίζεται, ενώ σκόπιμα διασπείρουν φήμες ότι τέτοια νοσοκομεία «δεν μπορούν να σταθούν».
Με εξαίρεση το σωματείο στο 7ο ΙΚΑ, που προσπαθεί και κινητοποιεί τους εργαζομένους, στα άλλα δύο η κατάσταση είναι άσχημη αφού ο συσχετισμός είναι δυσμενής για τους εργαζομένους. Παρ' όλα αυτά υπάρχει μια μαγιά αγωνιστών εργαζόμενων που όμως πρέπει να «τρέξει» αν θέλει να μαζικοποιήσει κάποιες κινήσεις και να προλάβει τις εξελίξεις.
Η «Επιτροπή ενάντια στο κλείσιμο νοσοκομείων» συνεχίζει την παρέμβασή της με στόχο την αποκάλυψη των πραγματικών στόχων της κυβερνητικής πολιτικής, τους κινδύνους που αυτή εγκυμονεί για τον λαό της περιοχής και την ανάγκη αλλά και δυνατότητα που υπάρχει μαζικής απάντησης σε αυτή την επίθεση.
Η δεύτερη, επομένως, λαϊκή συνέλευση εντάσσεται σε αυτή την προσπάθεια. Μόνο ο κόσμος της περιοχής μπορεί να αποτρέψει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ. Όπως όλα τα ζητήματα και αυτό της πλήρους και δωρεάν περίθαλψης για όλον τον λαό και της ύπαρξης νοσοκομείων θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα.