Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

5 Ιουν 2011

9 ΙΟΥΝΗ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ
15 ΙΟΥΝΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Η μεγAλη επIθεση στο λαO ξεκIνησε
Να ξεσηκωθούμε, να αντισταθούμε και να τους τσακίσουμε!
Η κυβέρνηση, για λογαριασμό των μεγάλων της αφεντικών, ξένων και ντόπιων, ξεκίνησε τη μεγάλη επίθεση στο λαό. Επίθεση πρωτόγνωρη σε αγριότητα και βαρβαρότητα. Επίθεση τρομοκρατική και εφιαλτική για όλο τον κόσμο της δουλειάς και του μόχθου, για τη νεολαία της χώρας.
Θέλουν να μας εξοντώσουν, να κάνουν τη ζωή μας κόλαση. Αυτόν τον στόχο έχει το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», ο νέος γύρος βάναυσων και σκληρών μέτρων που ανακοίνωσαν και βιάζονται να υλοποιήσουν με ταχύτατες διαδικασίες. Μέτρα για να ξεζουμίσουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους και να τσακίσουν όλα τους τα δικαιώματα. Για να μειώσουν τους μισθούς και τις συντάξεις στα όρια της φτώχειας. Για να καταργήσουν οριστικά τις συλλογικές συμβάσεις.
Ξεκίνησαν το άμεσο και γενικευμένο ξεπούλημα των δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων με στόχο την ενίσχυση της δράσης του μεγάλου κεφαλαίου. Ξεπουλάνε τα πάντα: ΔΕΗ, ΟΤΕ, τρένα, αεροδρόμια, λιμάνια ακόμη και το νερό. Κλείνουν σχολεία, νοσοκομεία και μια σειρά υπηρεσίες που εξυπηρετούν το λαό. Αυξάνουν και διευρύνουν την φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα. Καταργούν και περικόπτουν συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα. Με δυο λόγια, αρπάζουν βίαια τα ήδη φτωχά εισοδήματα του λαού μας και τα μεταφέρουν στους τραπεζίτες, τους βιομήχανους και σε όλα τα αρπαχτικά του μεγάλου κεφαλαίου.
Με όλα αυτά τα βάναυσα και αντιλαϊκά μέτρα, οι απολύσεις θα εκτιναχτούν στα ύψη, η ανεργία και η φτώχεια θα μπουν σε όλα τα σπίτια των εργατικών και λαϊκών οικογενειών. Ήδη οι άνεργοι και μισοάνεργοι έχουν φτάσει στο 30%.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΛΑΟ ΜΑΣ
Η κυβέρνηση, το σύστημα και όλος ο αστικός πολιτικός κόσμος φαντάζουν ισχυροί και μας φορτώνουν βάσανα όσο δεν αντιστεκόμαστε μαζικά, όσο δεν συμμετέχουμε και δεν οργανώνουμε μαζικούς αγώνες. Η δική μας αδυναμία και μόνο αυτή τους δίνει τη δύναμη να λεηλατούν το εισόδημα και τη ζωή μας. Να λοιπόν τι πρέπει να κάνουμε! Να δείξουμε την πραγματική μας δύναμη. Αυτοί είναι μια χούφτα και εμείς ο λαός. Πρέπει και μπορούμε να ξεσηκωθούμε. Να βγούμε μαζικά στους δρόμους. Να συνεχίσουμε να πλημμυρίζουμε τις πλατείες παντού στη χώρα. Να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς μέσα από πραγματικές πρωτοβουλίες εργαζομένων, προσπερνώντας τους εργατοπατέρες και τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να αξιοποιήσουμε το στρίμωγμα των εργατοπατέρων και την απεργία που πιέστηκαν να εξαγγείλουν για τις 15 Ιούνη. Να ενωθούν οι φωνές των εργαζομένων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα με τις φωνές των ανέργων και των νέων, κόντρα σε ψεύτικους διαχωρισμούς, για ένα μαζικό μέτωπο αντίστασης. Και να επιμείνουμε σε αυτό το δρόμο πάλης και αντίστασης. Τότε θα φανεί περίτρανα ποιοι έχουν την πραγματική δύναμη στα χέρια τους. Έτσι και μόνο έτσι μπορούμε να ανατρέψουμε τα αντιλαϊκά μέτρα, έτσι και μόνο έτσι θα αποκτήσουμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε τη ζωή μας καλύτερη.
Πρόσφατα οι αραβικοί λαοί ξεσηκώθηκαν και συνεχίζουν να ξεσηκώνονται κάνοντας όλους τους κυβερνητικούς να τρέχουν και να μη φτάνουν. Σήμερα ο δικός μας λαός ξεσηκώνεται ενάντια στο μαύρο μέλλον που του ετοιμάζουν το ΔΝΤ, η ΕΕ, η κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοί της.
Μέσα από τέτοιους ξεσηκωμούς μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για πιο σπουδαίες κατακτήσεις και για μεγάλες ανατροπές που έχει ανάγκη ο λαός και η χώρα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

9 ΙΟΥΝΗ:  ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ!
15 ΙΟΥΝΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ!
ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ
Ταξική Πορεία