Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

23 Ιουν 2011

Όλοι στους δρόμους, στις πλατείες και στις απεργίες!
Να μην περάσει το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα»!

Οι χιλιάδες λαού που πλημμυρίζουν καθημερινά τους δρόμους και τις πλατείες, το Σύν-ταγμα και τις απεργιακές διαδηλώσεις, τρομοκράτησαν κυριολεκτικά την κυβέρνηση και όλο το πολιτικό προσωπικό του συστήματος της εκμετάλλευσης. Τα σενάρια για μια κυβέρνηση «συνεργασίας», «εθνικής ενότητας», «προσωπικοτήτων» κ.λπ., προκειμένου να περάσει τα βάρβαρα μέτρα, κατέληξαν τελικά στον «ανασχηματισμό». Καμιά εμπιστοσύνη να μη δείξουμε στις μανούβρες τους!
Το «παιχνίδι με τη φωτιά» κάποιων παραγόντων του συστήματος που ήθελαν μια «απολιτίκ» εκτόνωση του λαού στις πλατείες, μπορεί να αποβεί μοιραίο, γι’ αυτούς και το σύστημά τους. Την ίδια στιγμή, οι εργατοπατέρες αναγκάζονται, κάτω από την πίεση του κόσμου, να προκηρύσσουν κλαδικές ή γενικές απεργίες, δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες εργαζόμενους να κατεβούν στο δρόμο.
Στην προσπάθειά της να εκτονώσει και να αποπροσανατολίσει τη λαϊκή οργή, η κυβέρνηση εξήγγειλε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος «θεσμικού περιεχομένου» για το φθινόπωρο. Θ’ αλλάξει άραγε αυτό τη μελανή καθημερινότητα του λαού μας; Καμία κάλπη -είτε δημοψηφίσματος είτε εκλογών- δεν πρόκειται να αλλάξει τη δραματική καθημερινότητα που ζει ο λαός και οι εργαζόμενοι. Ο μόνος δρόμος, η πραγματική δύναμή μας ήταν, είναι και θα είναι στον αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής ΔΝΤ-ΕΕ-κυβέρνησης. Όσοι επικαλούνται (ή ονειρεύονται) τις κάλπες έχουν στόχο να «ξαναμαζέψουν» το λαό «στο σπίτι του», να δώσουν επίφαση νομιμότητας σε μια επίθεση που δεν έχει τελειωμό, να απομακρύνουν το λαό από τη δυνατότητα νίκης!
Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στις ΔΕΚΟ, οι άνεργοι, η νεολαία, οι αγρότες, οι μετανάστες μπορούν και πρέπει να συσπειρωθούν σ’ ένα πραγματικό Μέτωπο Αντίστασης με στόχο την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής τους. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σχολείο, σχολή, στους δρόμους και στις πλατείες, μπορούν και πρέπει να συγκροτηθούν εστίες αντίστασης με το στόχο αυτό!
Μπροστά στην ψήφιση του λεγόμενου «μεσοπρόθεσμου προγράμματος» το λαϊκό ποτάμι μπορεί να πλημμυρίσει ξανά, αναγκάζοντας την κυβέρνηση και τ’ αφεντικά της ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ!
Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ! Να τους οδηγήσει σε υποχώρηση! Ν’ ανατραπεί το Μνημόνιο! Να φύγει η Τρόικα και το ΔΝΤ. Ν’ ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική της εξαθλίωσης και του ξεπουλήματος! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!
22 Ιουνίου 2011