Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

12 Ιουν 2011

Θεσσαλονίκη, Λευκός Πύργος
Να ενωθεί η πλατεία με την απεργία !

Συνεχίζεται κάθε ημέρα η συγκέντρωση κόσμου, κυρίως νεολαίας, στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου, ενώ αρκετές σκηνές παραμένουν στα γύρω παρτέρια, σε μια διαρκή εκδήλωση αντίθεσης στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας και με διακηρυγμένο στόχο την εναντίωση στο επερχόμενο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα απογειώσει την αντιλαϊκή καταιγίδα.
Την Κυριακή 5 Ιούνη, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση που εξελίχθηκε σε διαδήλωση στο κέντρο της πόλης, με εκτιμήσεις να την υπολογίζουν ακόμη και σε 40 χιλιάδες. Στη διαδήλωση ακούστηκαν πιο δυνατά πολιτικά συνθήματα εναντίωσης στην αντιλαϊκή επίθεση και στο μνημόνιο, ενώ έντονη ήταν η παρουσία εργαζόμενων και κόσμου από τις λαϊκές συνοικίες.

Στη συνέλευση του Λευκού Πύργου αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις συνεχίζεται η προσπάθεια να ενωθεί πολιτικά η διαμαρτυρία και η αγανάκτηση με τους αγώνες των εργαζομένων και με τις απεργίες που διεξάγονται ή πρόκειται να γίνουν το επόμενο διάστημα. Σημαντική είναι επίσης η παρουσία κόσμου από τις τοπικές πρωτοβουλίες κατοίκων, που παρά την απολίτικη αντίληψη ενάντια σε κάθε τι συλλογικό, προσπαθούν να αναδείξουν την ανάγκη της κοινωνικής οργάνωσης από τα κάτω και να προωθήσουν κινήσεις κοινής δράσης και σύνδεσης με τους αγώνες των εργαζόμενων και των τοπικών κοινωνιών. Έτσι υποστήριξαν τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής που θέλησαν να ενημερώσουν τους συγκεντρωμένους την Κυριακή 5/6 καθώς και τη λαϊκή κινητοποίηση που έγινε για το περιβάλλον και τα στρατόπεδα στη δυτική Θεσσαλονίκη.
Ο Λευκός Πύργος, που αποτελεί σημαντικό σημείο αναφοράς της αντίστασης ενάντια στο μεσοπρόθεσμο νέο μνημόνιο και στην πολιτική της κυβέρνησης-τρόικας, πρέπει τις επόμενες ημέρες να συνδεθεί με τους απεργιακούς αγώνες και κυρίως με τη γενική απεργία στις 15 Ιούνη, και ήδη σε αυτήν την κατεύθυνση γίνονται καθημερινές προσπάθειες για να υπερνικηθούν τα εμπόδια. Εμπόδια που μπαίνουν από μια μερίδα των συγκεντρωμένων που αποστρέφονται τη συλλογική δράση και το μαζικό κίνημα και από όσους -ακόμη και μέσα από την Αριστερά- δεν θέλουν να υπερασπιστούν πολιτικά και ουσιαστικά αυτήν την αδήριτη ανάγκη για ένα κοινό μαχόμενο μέτωπο αντίστασης. Καθοριστική προϋπόθεση για να γίνουν οι κινητοποιήσεις των πλατειών νικηφόρες.