Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

12 Ιουν 2011

ΒΟΛΟΣ

Εδώ και δυο βδομάδες η παραλία του Βόλου έχει γίνει σταθερό σημείο συνάντησης για εκατοντάδες κόσμο. Στις 25/5 έγινε η πρώτη μεγάλη συγκέντρωση 1.000 περίπου ατόμων. Από τότε ορίστηκαν καθημερινά οι συγκεντρώσεις με αρκετή μαζικότητα. Παρ’ όλα αυτά, δεν υπήρξε κάποια οργανωμένη συζήτηση που θα έθετε το περιεχόμενο των συγκεντρώσεων. Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζομένων και Ανέργων μοίρασε προκήρυξη που έβαζε το ζήτημα του αγώνα ενάντια στο μνημόνιο και φάνηκε ξεκάθαρα η αναγκαιότητα διεξαγωγής συζητήσεων με τον κόσμο για το πώς μπορούμε να οργανώσουμε καλύτερα τις συγκεντρώσεις μας.

Την Κυριακή 29/5 έγινε η δεύτερη μαζικότερη συγκέντρωση 1.000 ατόμων με παλμό και ομιλίες από τον κόσμο. Παρ’ όλες τις διάφορες απόψεις για τη «μη πολιτικοποίηση» των συγκεντρώσεων εκ μέρους της «οργανωτικής επιτροπής», οι τοποθετήσεις του κόσμου έβαζαν το ζήτημα της συνολικής αμφισβήτησης του σάπιου αυτού συστήματος. Στη συνέχεια ακολούθησε η πρώτη πορεία στην παραλία που καλούσε και τον υπόλοιπο κόσμο της πόλης να συμμετάσχει σε αυτήν. Χαρακτηριστικό το σύνθημα: «εσείς που τώρα κοιτάτε την πορεία, ελάτε να παλέψουμε για μια άλλη κοινωνία».
Η δεύτερη βδομάδα που πέρασε απέκτησε έναν πιο οργανωμένο ρυθμό. Ορίστηκαν ομάδες εργασίας που ανέλαβαν διάφορα καθήκοντα. Διοργανώθηκαν διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα και οι λαϊκές συνελεύσεις έγιναν αναπόσπαστο και ζωτικό κομμάτι των συγκεντρώσεων. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί η συντονισμένη προσπάθεια εκ μέρους της αυτοαποκαλούμενης οργανωτικής επιτροπής να μην επιτρέψει την παρουσία στο χώρο πανό της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Εργαζομένων και Ανέργων όσο και του «Δεν πληρώνω».Το ζήτημα τέθηκε στη λαϊκή συνέλευση όπου, μετά από ψηφοφορία, η πλειοψηφία στήριξε την παραμονή των πανό στο χώρο.

Μεγαλειώδης ήταν η συγκέντρωση της 5/6 με συμμετοχή 2.000 ατόμων. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης με έντονο παλμό και πολλά συνθήματα. Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι την επόμενη μέρα με απόφαση της συνέλευσης διακόπηκε η εκδήλωση της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ που με περισσό θράσος γινόταν λίγα μέτρα από τον τόπο συγκέντρωσης των «αγανακτισμένων». Ακόμα, πρέπει να σημειωθεί η συγκρότηση ομάδας εργασίας ανέργων-εργαζομένων η οποία διοργάνωσε κεντρική συζήτηση με τη συμμετοχή ανέργων, απολυμένων αλλά και εργαζομένων, αποφάσισε παρεμβάσεις σε ΟΑΕΔ, ΙΚΑ και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης καθώς και πώς θα πορευτούμε στην απεργιακή κινητοποίηση στις 15 του μηνός.