Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

29 Ιουν 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Για τη διεθνή ανθρωπιστική αποστολή στη Γάζα

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011
Το ΚΚΕ(μ-λ) καταδικάζει την εγκληματική και προκλητική για όλους τους δημοκρατικούς λαούς στάση της κυβέρνησης του Ισραήλ, η οποία τις τελευταίες ημέρες προσπαθεί να αποτρέψει τη διεθνή ανθρωπιστική αποστολή ενάντια στο γενοκτόνο εμπάργκο που επιβάλλει στα εκατομμύρια των Παλαιστίνιων στην λωρίδα της Γάζας. Το φασιστικό, σιωνιστικό κράτος απειλεί να επαναλάβει τη δολοφονική επίθεση της περσινής χρονιάς, τρομοκρατεί τους δημοσιογράφους των διεθνών ΜΜΕ και πιέζει ανοικτά κυβερνήσεις και ανθρωπιστικές οργανώσεις. Πίσω του και μαζί του στις απειλές και την ανοικτή κρατική τρομοκρατία βρίσκονται όπως πάντα οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και η ηγεσία του ΟΗΕ.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καταδικάζει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που, προσπαθώντας να αποτρέψει τη συμμετοχή Ελλήνων, στην ουσία με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ δίνει το πράσινο φως για τις παράνομες, πειρατικές και δολοφονικές πρακτικές των Ισραηλινών στα διεθνή ύδατα και τα παλαιστινιακά παράλια. Το ΚΚΕ(μ-λ) επισημαίνει την επικίνδυνα τυχοδιωκτική πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου που έχει, εδώ και καιρό, ενισχύσει πολύμορφα τις σχέσεις με το Ισραήλ, ενάντια στη θέληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και των γειτονικών αραβικών λαών.
Το ΚΚΕ(μ-λ) σε κάθε ευκαιρία έχει υπογραμμίσει πως η υπεράσπιση και αλληλεγγύη του δίκαιου απελευθερωτικού και αντικατοχικού αγώνα του Παλαιστινιακού λαού πρέπει να είναι υπόθεση του ανεξάρτητου μαζικού αντιιμπεριαλιστικού αγώνα των λαών. Πέρα και ενάντια στις ιδιοτελείς στοχεύσεις αστικών και ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που έχουν αποδείξει πως είναι έτοιμες να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή επιλογές και πολιτικές . Έχει επισημάνει επίσης πως το κίνημα αλληλεγγύης πρέπει να διαλέγει μορφές και πρωτοβουλίες που να αντιστοιχούν στο επίπεδο της δικιάς του δυναμικής και δύναμης και να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις. Ανεξάρτητα όμως από αυτές τις διαφορετικές προσεγγίσεις, όπως και στις προηγούμενες ανθρωπιστικές αποστολές έτσι και τώρα, καλεί το δημοκρατικό ελληνικό λαό να υπερασπιστεί το δικαίωμα των Παλαιστινίων στη ζωή, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)