Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Δεκ 2011

Εκδήλωση στην Ξάνθη
Για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση του ΚΚΕ(μ-λ)

Έγινε με αρκετή επιτυχία, την Κυριακή 4 Δεκέμβρη, η πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) στην Ξάνθη. Την εισήγηση για την πολιτική κατάσταση έκανε ο Σ. Χατζησάββας, ενώ ακολούθησε η εισήγηση του Τ. Σαπουνά ο οποίος ανέπτυξε την πρόταση για τη συγκρότηση ενός μετωπικού συντονισμού κοινής δράσης και αγώνα.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν αρκετοί αγωνιστές, κυρίως νέοι, και εκπρόσωποι από άλλες οργανώσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, ν.ΚΑ, ΣΥΝ). Τόσο από τους εισηγητές όσο και από τους εκπροσώπους των οργανώσεων, αλλά και από τους άλλους συναγωνιστές, αναδείχθηκε πλήθος ζητημάτων και έγινε ζωντανή συζήτηση. Η κρίση στην ΕΕ, το περιεχόμενο της αντιιμπεριαλιστικής πάλης και γενικά της πάλης του λαού, η επίθεση του συστήματος, η στάση της Αριστεράς, οι προτάσεις και τα προτάγματά της, οι μορφές και το περιεχόμενο της κοινής δράσης ήταν τα βασικά ζητήματα που απασχόλησαν τη συζήτηση.
Οι περισσότεροι ομιλητές στάθηκαν θετικά απέναντι στην πρόταση του ΚΚΕ(μ-λ), τονίζοντας ότι η ανάγκη πλέον για σταθερές κεντρικές πολιτικές συνεργασίες είναι έκδηλη. Υπήρξαν όμως και προβληματισμοί από άλλους αγωνιστές, μήπως αυτή η πρόταση σημαίνει απομάκρυνση του ΚΚΕ(μ-λ) από συνεργασίες που στήνονται «από τα κάτω», όπως η Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης, κάτι που φυσικά αποκλείστηκε κατηγορηματικά από τους εισηγητές.
Πέρα από συμφωνίες ή διαφωνίες σε διάφορα ζητήματα, αυτό που αναδείχθηκε ήταν ότι υπάρχει ανάγκη να συνεχιστεί η πολιτική συζήτηση ανάμεσα σε οργανώσεις και αγωνιστές, την ίδια στιγμή που θα πρέπει να επιδιώκεται με σταθερό τρόπο η κοινή δράση.