Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

17 Δεκ 2011

ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ....

Άστεγοι εδώ
Ο δήμαρχος της Αθήνας, ενόψει εορτών, εξαφάνισε τα παγκάκια από την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου έβρισκαν καταφύγιο οι άστεγοι.
Δεν είχαν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων.

Άστεγοι εκεί
Το ποσό των 450 ευρώ θα αναγκαστούν να καταβάλουν οι άστεγοι της Ουγγαρίας, ως πρόστιμο, ενώ αντιμετωπίζουν και ποινές φυλάκισης, λόγω ενός νόμου που τέθηκε σε ισχύ και καθιστά παράνομη την έλλειψη στέγης.
Μετά τις 80 μέρες θα κλείνονται στην απομόνωση. Χωρίς ηλεκτρικό.

Ελλείψεις
Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Σουέζ αρνήθηκαν να παραλάβουν παρτίδα με 7 τόνους δακρυγόνα, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου θέλει να ξαναγεμίσει τις αποθήκες του που άδειασαν μετά τις πολυήμερες διαδηλώσεις.
Ας ελπίσουμε να τα κατέστρεψαν κιόλας, προτού τα παραλάβει ο Παπουτσής.

Λίστες
Σε λίστα με τρομοκρατικές οργανώσεις συμπεριέλαβε η αστυνομία του Λονδίνου το κίνημα «Occupy London», υποστηρίζοντας ότι οι διαδηλωτές αποτελούν «λόγο ανησυχίας».
Εκτός από τους κομμουνιστές, τους φασίστες και τους μαλάκες, υπάρχουν και οι terrorists.
Νέα αρχή
Το τέλος του πόλεμου στο Ιράκ κήρυξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Οι 13.000 Αμερικανοί στρατιώτες που συνεχίζουν να βρίσκονται σε ιρακινό έδαφος αναμένεται να αποχωρήσουν μέχρι το τέλος του έτους.
Και να αρχίσουν πόλεμο σε κάποια άλλη πλευρά του πλανήτη.

Άνθρωποι και σκουπίδια
Μειωμένος κατά 17% είναι ο όγκος των σκουπιδιών που καταλήγει στη χωματερή των Άνω Λιοσίων, λόγω της οικονομικής κρίσης. Η ραγδαία πτώση της κατανάλωσης έχει οδηγήσει στην κατακόρυφη μείωση της ποσότητας των παραγόμενων απορριμμάτων. Από την άλλη όμως, αύξηση έχει παρουσιάσει ο αριθμός των ρακοσυλλεκτών.
Σταθερό ισοζύγιο σκουπιδιών, κατά τους έγκριτους διεθνείς οικονομολόγους.

Τεχνικό σφάλμα
Τρία χρόνια αργότερα, το τηλεοπτικό κανάλι «Mega» αποφάσισε να δώσει απάντηση για το αλλοιωμένο βίντεο που μετέδωσε στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων τον Δεκέμβρη του 2008, τις ημέρες που ακολούθησαν τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου στα Εξάρχεια. Στο εν λόγω βίντεο, όπως αποδείχθηκε, είχαν προστεθεί στο μοντάζ ήχοι που έδιναν την εντύπωση έντασης μεταξύ των ειδικών φρουρών και των νεαρών. Διά στόματος του διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης, Χρήστου Παναγιωτόπουλου, το «Mega» αποδίδει τη μετάδοση του βίντεο σε τεχνικά σφάλματα, απορρίπτοντας την παραποίηση για «προπαγανδιστικούς λόγους».
Η συγκεκριμένη δήλωση θα αποδοθεί σε τεχνικό σφάλμα το 2014.

Αλληλεγγύη
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής και άλλοι συνδικαλιστές  συμμετείχαν, αλληλέγγυοι, στις κινητοποιήσεις των απλήρωτων, για μήνες, εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Πόρτο Καρράς».
Εκτός αυτών, την αλληλεγγύη της εξέφρασε και η τοπική αστυνομία, αλλά προς την πλευρά της εργοδοσίας, συλλαμβάνοντας τους πρώτους και οδηγώντας τους στον εισαγγελέα.

Επιτροπή
Ξέρετε από ποιους θα αποτελείται η τριμελής επιτροπή που θα εξετάζει τις εξαιρέσεις από το τέλος ακινήτων;
Η απάντηση, με ένα ανέκδοτο στο επόμενο σχόλιο.

Ανέκδοτο
Είναι ένας μπάτσος, ένας εφοριακός και ένας κοινωνικός λειτουργός...
Πώς;  Δεν σας άρεσε; Λυπάμαι, αλλά χρήματα δεν επιστρέφονται.

Ξεγνοιασιά
540 μέρες ξεγνοιασιάς έλαβαν τέλος για τους Βέλγους, καθώς σχηματίστηκε κυβέρνηση έπειτα από 18 μήνες διαβουλεύσεων.

Αμισθί
Με 180.000 ευρώ αμείφθηκε ο Ισπανός αρχιτέκτονας Χοσέ Αθεμπίγιο για να εκπονήσει τη μελέτη για την «ανάπτυξη» του Ελληνικού. Η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε διαμηνύσει ότι ο Αθεμπίγιο ήταν προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού, ο οποίος παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες δωρεάν.
Φαντάσου τι «τσιμπούν» τα έμμισθα κοράκια που μας επισκέπτονται συχνά πυκνά.