Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

11 Δεκ 2011

ΤO ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΛΥΣΗ
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ

Οι εργαζόμενοι του Εθνικού Τυπογραφείου, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά μας στη δουλειά, βρισκόμαστε σε απεργία, αντιδρώντας στα σχέδια διάλυσής του.
Εδώ και δυο χρόνια κυβέρνηση και τρόικα (Ε.Ε.- Ε.Κ.Τ.- Δ.Ν.Τ.) έχουν εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Οι μισθοί μας έχουν περικοπεί στο 50% τουλάχιστον, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα τίθενται καθημερινά σε αμφισβήτηση, το εισόδημά μας λεηλατείται από τα χαράτσια και τη φοροληστεία και οι οικογένειές μας μαστίζονται από την ανεργία. Στόχος τους, να μας επιβάλουν εργασιακή έρημο και να μας οδηγήσουν στην εξαθλίωση διαλυμένους, χωρίς το παραμικρό δικαίωμα, χωρίς πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Και τώρα αμφισβητείται το ίδιο το δικαίωμά μας στη δουλειά. Το Εθνικό Τυπογραφείο, ήδη απαξιωμένο εδώ και καιρό, με την πρόσφατη εγκύκλιο περί κατάργησης του 30% των οργανικών μονάδων κάθε δημόσιας υπηρεσίας καλείται να καταργήσει τρεις αναπόσπαστες για τη λειτουργία του διευθύνσεις. Με αυτό τον τρόπο οδηγείται ένα πλήρως εξοπλισμένο εργοστάσιο στη διάλυση και εμείς οι εργαζόμενοί του, με πρόσχημα τον «κρατικό» και «αντιπαραγωγικό» υπάλληλο, απειλούμαστε με απώλεια της θέσης μας, κινδυνεύοντας να βρεθούμε στο δρόμο.
Στη 48ωρη απεργία, 28 και 29 Νοεμβρίου, που αρχικά προκηρύχθηκε, η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, πρώτη ημέρα της απεργίας, πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τη στιγμή που εκτυλισσόταν συνάντηση του προεδρείου του Συλλόγου Προσωπικού του Εθνικού Τυπογραφείου με τον υπουργό, Δημήτρη Ρέππα.
Οι απαντήσεις που δόθηκαν όμως στα αιτήματα των απεργών δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές και στη γενική συνέλευση της επόμενης ημέρας οι απεργοί εργαζόμενοι αποφασίσαμε με συντριπτική πλειοψηφία τη συνέχιση της απεργίας και τη συμμετοχή μας στην 24ωρη γενική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου. Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, σε νέα γενική συνέλευση, ομόφωνα οι εργαζόμενοι αποφασίσαμε τη συνέχιση του αγώνα μας με προκήρυξη απεργίας διαρκείας αυτή τη φορά από την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου και πραγματοποίηση νέας γενικής συνέλευσης την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.
Στα τερτίπια της ΠΑΣΚ και των παραφυάδων της να σπάσουν την απεργία με πρόταση «αναστολής», οι εργαζόμενοι παραμείναμε ενωμένοι και δώσαμε τη μάχη με πρωτοφανή και πάλι συμμετοχή στην απεργία και την περιφρούρησή της. Ακόμα και όταν η κυβέρνηση κατέφυγε στην προσφιλή της μέθοδο να μας απειλήσει με κήρυξη της απεργίας μας «παράνομης και καταχρηστικής», η απάντησή μας στην τρομοκρατία ήταν η μαζική παρουσία μας έξω από το δικαστήριο, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά μας στην απεργία.
Ομως η απόφαση του δικαστηρίου που την κήρυξε τελικά «παράνομη» και όχι «καταχρηστική», μεγάλη επιτυχία στο γενικότερο κλίμα τρομοκράτησης των αγώνων, έδωσε ευκαιρία στις κυρίαρχες παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ να μεταθέσουν τον αγώνα την άλλη εβδομάδα με σύγκληση Δ.Σ. την Τρίτη και νέα Γ.Σ. ποιος ξέρει πότε;
Είμαστε αποφασισμένοι να προκαλέσουμε άμεσα Γ.Σ. με θέμα την προκήρυξη νέας απεργίας. Δεν πρέπει να σταματήσουμε. Είμαστε αποφασισμένοι να εμποδίσουμε τα σχέδια διάλυσης του Εθνικού Τυπογραφείου. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας μας ενάντια σε κάθε σχέδιο που απειλεί το δικαίωμά μας στη δουλειά.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσει αμέσως κάθε σχέδιο συρρίκνωσης του Εθνικού Τυπογραφείου. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όλοι οι εργαζόμενοί του να παραμείνουν σε αυτό χωρίς κανείς να χάσει τη θέση του.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΠΕΙΝΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ-ΑΠΟΛΥΣΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.