Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Δεκ 2011

Νίκη των εργαζομένων της ΑΓΝΟ στο Κορωπί

Μία σημαντική νίκη ενάντια στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας πέτυχαν οι εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ στο Κορωπί. Με την άμεση πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 29 Νοέμβρη ανάγκασαν την εργοδοσία να ανακαλέσει τις τέσσερις από τις οχτώ απολύσεις που είχε πραγματοποιήσει τις προηγούμενες ημέρες (οι υπόλοιποι δεν ήθελαν να επιστρέψουν).
Αρχικά η εργοδοσία προχώρησε σε απολύσεις πέντε εργαζομένων στις 22 Νοέμβρη, ενώ μερικές μέρες μετά απέλυσε τρεις ακόμη οι οποίοι συμμετείχαν και στην εργοστασιακή επιτροπή. Στην απεργία τους οι εργαζόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι όχι μόνο με τις προσπάθειες της εργοδοσίας να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, αλλά και με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που προσπάθησαν να σπάσουν την απεργιακή περιφρούρηση. Ωστόσο, τόσο η επιμονή τους όσο και η στήριξη που βρήκαν, όταν δέχτηκαν την επίθεση των ΜΑΤ, από μεταφορείς-εργολάβους που βρίσκονταν έξω από το εργοστάσιο περιμένοντας να παραδώσουν φορτία, απέτρεψε το σπάσιμο του απεργιακού κλοιού.
Η νίκη αυτή ήρθε σαν συνέχεια της επιτυχημένης 48ωρης απεργίας των εργαζομένων του εργοστασίου για την καταβολή δεδουλευμένων δύο μηνών που τους χρωστούσε η εργοδοσία, και είναι ένα ακόμη δείγμα τόσο των μεθοδεύσεων που δρομολογούνται καθημερινά στους χώρους δουλειάς όσο και των ελπιδοφόρων εστιών αντίστασης που ξεσπούν όλο και πιο συχνά.
Είναι χαρακτηριστικό (θυμίζοντας και την περίπτωση της Χαλυβουργίας) ότι στο εργοστάσιο της ΑΓΝΟ στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι ακόμη περιμένουν τα δεδουλευμένα δύο μηνών, αφού το εκεί σωματείο αρνείται να προκηρύξει αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ενώ η εργοδοσία πρόβαλε και την απαίτηση μείωση των μισθών κατά 11% για ένα χρόνο.