Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

14 Δεκ 2011

Περιστέρι: συγκρότηση Πρωτοβουλίας Κατοίκων ενάντια στα χαράτσια

Μετά το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Ανέργων Περιστερίου, την Κυριακή 20 Νοέμβρη, έγινε πλατιά συζήτηση στην πλατεία Δημαρχείου για τα χαράτσια όπου συμμετείχαν αρκετές δεκάδες κάτοικοι της πόλης. Το αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν η συγκρότηση Πρωτοβουλίας Κατοίκων ενάντια στα χαράτσια. Διοργανώθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ Περιστερίου την Τρίτη 22 Νοέμβρη όπου έγινε και συνάντηση με τη διευθύντρια από αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων, με την απαίτηση να γίνονται δεκτοί οι λογαριασμοί όσων επιθυμούν να πληρώσουν το αντίτιμο του ρεύματος, πράγμα που δεν έγινε δεκτό. Η κίνηση αυτή έδωσε το παρών στη δίκη των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ την Τετάρτη 30 Νοέμβρη, όπως και την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη έξω από το ΣτΕ μαζί με εκατοντάδες αγωνιστές ενάντια στα χαράτσια από όλη την Αττική. Στη συζήτηση της Κυριακής 4 Δεκέμβρη τέθηκε το ζήτημα του συντονισμού των διαφόρων κινήσεων και πρωτοβουλιών του Περιστερίου ενάντια στα χαράτσια. Με στόχο να προχωρήσει στην πράξη ο συντονισμός και με ορίζοντα την Τρίτη 13 Δεκέμβρη, που ο τοπικός διδασκαλικός σύλλογος καλεί στις 8 το πρωί σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη ΔΕΗ Περιστερίου, αποφασίστηκε η διοργάνωση πορείας στο Περιστέρι την Παρασκευή 9 Δεκέμβρη στις 6 το απόγευμα, στο κέντρο της πόλης. Η Πρωτοβουλία Κατοίκων έχει κυκλοφορήσει προκήρυξη και αφισάκι που καλεί τον λαό να μην πληρώσει τα χαράτσια και να συμμετάσχει στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις.
Παράλληλα με τις ενέργειες ενάντια στα χαράτσια, η Πρωτοβουλία Ανέργων Περιστερίου έχει εντείνει τις δραστηριότητές της στο Περιστέρι όπου έχουν γίνει μια σειρά από παρεμβάσεις. Το τελευταίο διάστημα ο δήμος έχει ανακοινώσει τη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, πράγμα που ήταν ένα από τα αιτήματα της Πρωτοβουλίας Ανέργων απέναντι στη δημοτική αρχή. Η Πρωτοβουλία Ανέργων έχει κυκλοφορήσει ανακοίνωση όπου καταγγέλλει τη στάση του δήμου που επικαλούμενος τον «Καλλικράτη» δεν παραχωρεί κονδύλια για το Κοινωνικό Παντοπωλείο αλλά απλά θα προβεί σε διανομή αγαθών από «χορηγίες». Οι εν λόγω «χορηγίες» θα καλύπτουν περίπου εκατό δικαιούχους τον μήνα, σύμφωνα με τα λεγόμενα της δημοτικής αρχής, ενώ μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ του Περιστερίου είναι περίπου 13.000. Τέλος, η Πρωτοβουλία Ανέργων Περιστερίου, σε μια προσπάθεια συντονισμού με άλλες προσπάθειες συγκρότησης ανέργων στην Αττική, συνδιοργανώνει μια συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη στις 6:00 το απόγευμα και πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Η κινητοποίηση έχει σαν βασικό στόχο να αναδειχθεί ευρύτερα το πρόβλημα της ανεργίας ως ζήτημα πάλης για το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Το βασικό αίτημα είναι η χορήγηση Ταμείου Ανεργίας σε όλους τους ανέργους, για όλο το διάστημα της ανεργίας.