Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

14 Δεκ 2011

Σεπόλια, Κολωνός, Ακαδημία Πλάτωνα

Στα Σεπόλια, στον Κολωνό και στην Ακαδημία Πλάτωνα το κίνημα κατά των χαρατσιών ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη με τα χαράτσια της εφορίας και τώρα με τη ΔΕΗ απέκτησε πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά, με την έννοια της μαζικότητας, της οργάνωσής του και των στοχεύσεών του. Εκφράζεται μέσα από τη Λαϊκή Συνέλευση που έκανε τα πρώτα της βήματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού ξεσηκωμού.
Χαρακτηριστικό όλων των συνελεύσεων μέχρι τώρα είναι η μαζική και ζωντανή παρουσία κατοίκων όλων των ηλικιών, επαγγελματικών κατηγοριών, ανέργων, συνταξιούχων και νέων ανθρώπων, κάτι που εκφράζεται και στην καθημερινή δραστηριότητα. Συμμετέχουν και τη στηρίζουν όλες οι δυνάμεις και αγωνιστές του κινήματος και της Αριστεράς, πλην βεβαίως του ΚΚΕ. Η συνέλευση λόγω της έκτασης και του πληθυσμού που καλύπτει έχει δημιουργήσει τέσσερα στέκια-σημεία συνάντησης τα οποία έχουν και τη σχετική τους αυτονομία ως προς τις δραστηριότητές τους. Υπάρχει και η σκέψη μήπως τελικά μετατραπούν σε ξεχωριστές συνελεύσεις, όπως έγινε με τα Θυμαράκια.
Οι δραστηριότητες είναι καθημερινές και ξεκινάνε από το μοίρασμα φυλλαδίων και φτάνουν στις πορείες στις γειτονιές, σχεδόν κάθε Σάββατο. Η αποδοχή της είναι μεγάλη και ήδη προγραμματίζονται ή συζητιούνται πιο αναβαθμισμένες παρεμβάσεις σε ΔΕΗ, τράπεζες κ.λπ. Αυτό που θα ξεχωρίζαμε αυτές τις μέρες είναι η έκφραση αλληλεγγύης στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας με την παρουσία στο εργοστάσιο και την συγκέντρωση υλικής βοήθειας.
Απόψεις διαφορετικές ως προς τους προσανατολισμούς φυσικά και υπάρχουν, όπως και αντιπαραθέσεις,κάτι που θα εντείνεται όσο πλαισιώνεται από περισσότερο κόσμο. Κυριαρχεί όμως η ανάγκη της κοινής στάσης και της αλληλεγγύης απέναντι στην επίθεση των… χαρατσιών και οι όποιες αντιθέσεις λύνονται σε ένα συναγωνιστικό κλίμα, όση ένταση και αν βγάζουν. Έπειτα οι διαφορετικές απόψεις μπορούν, αν υπάρχει η διάθεση, να λειτουργούν και προωθητικά σε ένα κίνημα. Η αντικειμενική πραγματικότητα εξάλλου βοηθάει στην επίλυση των διαφορών πολύ περισσότερο από τις όποιες συζητήσεις.
Μια και αναφέρθηκε, μια παρατήρηση για το ΚΚΕ. Ενώ και στις περιοχές μας διαθέτει άφθονες συλλογικότητες (γυναικών, ανέργων, στέκι εργαζομένων, συλλόγους που ελέγχει όπως και την Ένωση Γονέων) όχι μόνο δεν έχει παρουσιάσει καμιά αξιόλογη δραστηριότητα, αλλά κινείται και αντιθετικά προς τη συνέλευση! Δηλαδή το μόνο αξιόλογο που έχει κάνει μέχρι τώρα είναι να κολλούν πάνω από τα αφισάκια της συνέλευσης τα δικά τους με υπογραφή ΠΑΜΕ ή και να τα σκίζουν! Παρ’ όλο που σχεδόν πλήρως έχει υιοθετήσει τα συνθήματα και τις απόψεις της συνέλευσης.