Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

14 Δεκ 2011

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων

• Με παρέμβασή της και με μαζική παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο Ηλιούπολης την 7/12, η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης, για δεύτερη φορά, έθεσε το ζήτημα των ακύρωσης των χαρατσιών της ΔΕΗ και της ανάγκης να συνεχιστεί η έμπρακτη άρνηση πληρωμής τους. Ο δήμος Ηλιούπολης σταμάτησε από 2/12 τη συλλογή αρνήσεων πληρωμής των δημοτών, δείχνοντας έτσι ότι προσχηματικά και κάτω από την πίεση του κόσμου οδηγήθηκε στο γενικόλογο προηγούμενο ψήφισμά του, υποσχόμενος ότι “θα σταθεί στο πλευρό των δημοτών”. Κάτω από τη μαζική παρουσία στο συμβούλιο δήλωσαν πως θα επανεξετάσουν τη συλλογή δηλώσεων και για το επόμενο διάστημα. Η Ανοιχτή Συνέλευση βέβαια, εδώ και πολύ καιρό, προχωράει αυτόνομα και ανεξάρτητα από το δήμο σε συνελεύσεις γειτονιών, σε παρεμβάσεις στη ΔΕΗ και σε μαζικές καταθέσεις αρνήσεων πληρωμής αλλά και σε από κοινού κινητοποιήσεις με συνελεύσεις κατοίκων όμορων δήμων των νοτίων για τα χαράτσια.
• Την παρουσία των ΜΑΤ στην Ηλιούπολη το πρωί της 6/12, ημέρα μαθητικών κινητοποιήσεων και στην Ηλιούπολη, κατήγγειλε επίσης με παρέμβασή της η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων στο δημοτικό συμβούλιο. Παρουσία που είχε σκοπό να τρομοκρατήσει του μαθητές και να τους αποτρέψει από τη συμμετοχή τους στη μαθητική συγκέντρωση στην Αθήνα αλλά και τοπικά. Σε μια περίοδο που οι μαθητές βιώνουν μια έντονη ταξικότητα μέσα μέσα στα σχολεία, που προσπαθούν να οργανώσουν τον αγώνα τους και βγαίνουν στο δρόμο, διάφορα προγράμματα “ψυχολογικής υποστήριξης” στα σχολεία κάνουν την εμφάνισή τους, προωθούμενα απ΄ τους δήμους, που διαβλέπουν έναν κίνδυνο κοινωνικής αναταραχής. Απ' την άλλη, η παρουσία (αλλά και η αποδοχή της παρουσίας) των ΜΑΤ έρχεται να επιβεβαιώσει ότι “και με το καρότο και με το μαστίγιο” πρέπει πάση θυσία η έξοδος της νέας γενιάς στο προσκήνιο να αντιμετωπιστεί σαν αντικοινωνική διαταραχή.