Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

14 Δεκ 2011

Ν. Ιωνία Αττικής

Τις τελευταίες δύο βδομάδες συγκροτήθηκαν δύο επιτροπές κατοίκων ενάντια στα χαράτσια, σε δύο, αντίστοιχα, γειτονιές της Ν. Ιωνίας: στον Περισσό-Πευκάκια και στην Καλογρέζα.
Οι επιτροπές, μέσα από τις παρεμβάσεις τους με προκηρύξεις, αφισέτα αλλά και τις συζητήσεις-συνελεύσεις τους, επιδιώκουν να επισημάνουν την αναγκαιότητα να συναντηθεί ο κόσμος της γειτονιάς, του τετραγώνου, της πολυκατοικίας, να συζητήσει και να παλέψει μαζί με το γείτονα ενάντια στα χαράτσια (τα σημερινά της ΔΕΗ αλλά και όσα άλλα έπονται), με στόχο να ονοματιστούν οι υπεύθυνοι (ΕΕ, ΔΝΤ, κυβέρνηση) και να φτιαχτεί ένα όσο το δυνατόν πλατύτερο δίκτυο αλληλεγγύης και αντίστασης.
Επισημαίνουν ιδιαίτερα ότι δεν αρκεί η ανάθεση στο Δήμο Ν. Ιωνίας -που από τους πρώτους δήμους κινήθηκε ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ, δίνοντας οδηγίες και μαζεύοντας τις αιτήσεις των δημοτών (οι οποίες μέχρι πριν από μια βδομάδα ανέρχονταν περίπου σε 2.500)- όλης της κινητοποίησης ενάντια στο χαράτσι. Αλλωστε, οι καλλικρατικοί δήμοι είναι κομμάτι του κρατικού μηχανισμού και οι πιέσεις απέναντι σε «απείθαρχους» δημάρχους αυξάνονται είτε με την απειλή πειθαρχικών διώξεων είτε με τη συμμετοχή στις τριμερείς επιτροπές που προβλέπει η νέα κυβερνητική εγκύκλιος.
Οι επιτροπές επιδιώκουν να συντονιστούν μεταξύ τους αλλά και με επιτροπές όμορων γειτονιών που ανήκουν στο ίδιο υποκατάστημα της ΔΕΗ για μαζικότερες παρεμβάσεις εκεί.