Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

10 Δεκ 2011

Κερατέα.... Σύνταγμα.... Πανεργατικές Απεργίες.... Χαλυβουργία....

΄Ενας χρόνος, απ’ την εισβολή των ΜΑΤ, στην Κερατέα...
...΄Ενας χρόνος αγώνες!

Μπορεί στις 11 Δεκέμβρη του 2010, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να έστελνε ξημερώματα, τις δυνάμεις των ΜΑΤ, να στρατοπεδέυσουν στην Κερατέα, για να καταστείλουν το δίκαιο αγώνα που ξεκίνησαν οι κάτοικοι, για να μη γίνει η χωματερή στο Οβριόκαστρο, δε μπορούσε όμως τότε, να «φανταστεί», ούτε αυτή, ούτε και τα υπόλοιπα επιτελεία του συστήματος της εκμετάλλευσης, για το τι ίσως, θα επακολουθούσε...
Τόσο στην ίδια την Κερατέα, όπου όλος ο λαός εκεί, γυναίκες, άνδρες, ηλικιωμένοι και παιδιά, προχωρούσε αποφασισμένος, σ’ ένα σκληρό, πολύμηνο αγώνα. Μέσα από συνελέυσεις, συζητήσεις, εκδηλώσεις, διαδηλώσεις, μέσα απ΄το μπλόκο στο «Απαρτο Κάστρο», οι κάτοικοι, συγκρούονταν καθημερινά με την κυβέρνηση και τους σχεδιασμούς της, με τις δυνάμεις καταστολής και τις συκοφαντίες των ΜΜΕ. Χωρίς να ξεστρατίζουν από το βασικό τους στόχο, να μην εγκατασταθεί ο ΧΥΤΑ, ο αγώνας αυτός, να νικήσει!
Οσο, και σ’ ολόκληρη την κοινωνία!
Δεν μπορούσαν ίσως να φανταστούν, την τεράστια λαοθάλασσα, των εργαζόμενων, των νεολαίων, των ανέργων κι απολυμένων, που συνέρρεαν καθημερινά το επόμενο διάστημα, στο Σύνταγμα, και στις άλλες πλατείες, σ’ ολόκληρη τη χώρα, εκφράζοντας την αντίθεση, όλου αυτού του κόσμου, απέναντι στο μαύρο παρόν, και το ακόμα πιο μαύρο μέλλον, που του ετοιμάζουν, οι εγχώριοι κρατούντες και τα ξένα αφεντικά τους.
Δε μπορούσαν ίσως να φανταστούν, τις δεκάδες χιλιάδες των απεργών, που θα διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας, και σ΄ όλες τις πόλεις της χώρας, μέσα στα «σύννεφα» των χημικών αερίων, για να μην περάσουν τα «Μεσοπρόθεσμα» και τα καταιγιστικά αντιλαϊκά μέτρα. Όλο και πιο συχνά ακούγονταν και το «θα γίνει η Ελλάδα, Κερατέα», εκφράζοντας το θετικό παράδειγμα του μαζικού, σκληρού και αποφασισμένου αγώνα. Αλλά και τους φόβους του συστήματος, από μια τέτοια «εκδοχή»...
Αλλά και σήμερα, όπου τα ηνία της διαχείρισης, τα έχει η λυκοσυμμαχία των ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ΛΑΟΣ, με τον Παπαδήμο πρωθυπουργό, και νέοι ελπιδοφόροι αγώνες ξεσπούν!
Οπως αυτός, των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», στον Ασπρόπυργο, που συνεχίζουν αποφασιστικά την απεργία τους για 40 μέρες. Ενάντια στις απολύσεις, την περικοπή του χρόνου εργασίας και τους μισθούς πείνας που συνεπάγεται. Αγώνας, που αποτελεί παράδειγμα και αναφορά, για όλη την εργατική τάξη της χώρας μας.
Κανείς δεν πρέπει σήμερα να «επαναπαυθεί»! Ειδικά, σε μιά περίοδο, όπου οι «απο πάνω» δηλώνουν «αποφασισμένοι», στο πέρασμα μιας πολιτικής, που επιτίθεται λυσσαλέα, στις ίδιες τις ανάγκες και στους όρους ζωής του λαού μας! Ούτε, και οι κάτοικοι της Κερατέας, πρέπει να «επαναπαυθούν», παρά τις επιτυχίες του μέχρι τώρα, αγώνα τους, και την προσωρινή αναστολή στην πράξη, των όποιων σχεδιασμών. Δεν θα επιδείξουν καμιά εμπιστοσύνη, στα σχέδια και τις όποιες μανούβρες μεθοδεύσουν σε βάρος τους, η σημερινή και η – όποια μελλοντική – κυβέρνηση.