Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

15 Δεκ 2011

Συνωστισμός αεροπλανοφόρων

Ένδειξη πιο ρεαλιστικής στάσης από τους δυτικούς ή κάτι άλλο, η επιστροφή του Γάλλου πρέσβη στη Δαμασκό τη Δευτέρα και η ανακοίνωση για την επάνοδο και του Αμερικανού συναδέλφου του τις επόμενες ημέρες; Η κρίση γύρω από τις εσωτερικές εξελίξεις στη Συρία είναι πολύ πιο περίπλοκη και επικίνδυνη από αυτήν στην Λιβύη και ανοιχτή σε διάφορες εκπλήξεις το επόμενο διάστημα. Την ίδια στιγμή η Αμερικανίδα υπ.Εξ. επιμένει στην ανάγκη απομάκρυνσης του Άσαντ, η Δύση ενισχύει διάφορες κυρώσεις έστω και χωρίς απόφαση του ΟΗΕ και ο Αραβικός Σύνδεσμος πιέζει τη Δαμασκό και πιέζεται για προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Παράλληλα το αίμα συνεχίζει να ρέει στους δρόμους των συριακών πόλεων και πληθαίνουν τα στοιχεία πως ένοπλες ομάδες με εξωτερική συνδρομή επιχειρούν οργανωμένα.

Η ανακοίνωση πως το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» και το ανθυποβρυχιακό «Ναύαρχος Τσαμπανένκο» ξεκίνησαν από τη Βόρεια Θάλασσα με ρότα για τη Μεσόγειο, έχοντας σκοπό να βρεθούν στα ανοιχτά της Συρίας σε δυο μήνες, καθώς και η εσπευσμένη αποστολή μιας ρωσικής φρεγάτας από τη Μαύρη Θάλασσα στο συριακό αγκυροβόλιο στην Ταρσό υποδεικνύουν πως η κρίση στη Συρία αλλά και οι διάφορες αντιπαραθέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο αποκτούν κεντρικό ενδιαφέρον. Ήδη στην περιοχή πλέει το αμερικανικό υπεραεροπλανοφόρο «Τζορτζ Μπους» και όσο κι αν οι Ρώσοι επιμένουν πως η αποστολή ήταν από καιρό προγραμματισμένη, όλοι καταλαβαίνουν πως με αυτόν τον τρόπο θέλουν να υπογραμμίσουν προς την Ουάσιγκτον πως το συριακό καθεστώς δεν θα είναι εύκολος και απροστάτευτος στόχος.

Η ανακάλυψη πλούσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, οι σημαντικές ανατροπές που διαδραματίζονται στην Αίγυπτο και συνολικά στον αραβικό κόσμο και το πάντα ανοικτό μέτωπο των Αμερικανών και των Ισραηλινών με το Ιράν αποτελούν από μόνα τους πολύ επικίνδυνα δεδομένα. Η τύχη της Συρίας σε αυτή τη ρευστή και περίπλοκη εξίσωση είναι πολύ σημαντικό ζήτημα και γι αυτό πρέπει να είναι ο καθένας έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο.