Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

15 Ιουλ 2012

ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ!

Kάποτε
Το 1935 ο Μουσολίνι εισέβαλε στην Αβησσυνία – μετέπειτα Αιθιοπία. Λίγο αργότερα, και ενώ είχε κριθεί η έκβαση του πολέμου, ο ιταλικός στρατός έχανε στρατιώτες σε άσκοπες μάχες. Οταν ένας αξιωματικός είπε στον Μουσολίνι πως δεν υπάρχει λόγος να γίνεται αυτό, ο φασίστας απάντησε πως όσο περισσότερους νεκρούς έχεις τόσο μεγαλύτερο διαπραγματευτικό όπλο έχεις. Τήρηση των όρων του μνημονίου και αναδιαπραγμάτευση.

Ποδήλατο Ι
Από το ποδήλατο, ακόμα μια φορά, έπεσε ο Γιώργος Παπανδρέου. Λέτε οι ΗΠΑ να ξαναετοιμάζονται να κάνουν εμφανή την παρουσία τους στο πολιτικό προσκήνιο;

Ποδήλατο ΙΙ
Μια μέρα μετά, το γραφείο τού πρώην πρωθυπουργού διέψευσε το γεγονός. Εμείς, όμως, επειδή μας έφτιαξε τη διάθεση, θα εξακολουθούμε να το πιστεύουμε.  Απεργία Να προχωρήσει σε γενική απεργία με ανοικτή ημερομηνία, ανάλογα με τις εξελίξεις, αποφάσισε η διοίκηση της ΓΣΕΕ. Και μετ' επιστροφής.

Ανεργοι
Να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια, να αφήσουν την άνεσή τους και να ψάξουν εργασία στο εξωτερικό συνέστησε στους νέους ανέργους ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πέδρου Κουέλιο. Αμάν πια αυτοί οι τεμπέληδες του Νότου!

Επιβίωση
Οι άνεργοι στη Γερμανία έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν σε σχέση με άνεργους στις ΗΠΑ, καθώς έχουν πρόσβαση σε ειδικά προγράμματα, επιδόματα ανεργίας και ασφάλιση. Δεν είναι αρκετά ανταγωνιστικοί.

Εγγραφο
Απόρρητο έγραφο μισθοδοσίας, που εμφανίστηκε μέσω των wikileaks, εμφανίζει τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκο αλλά και τον Κώστα Πλεύρη ως έκτακτους μισθοφόρους συνεργάτες της ΚΥΠ. Στο έγγραφο αυτό με ημερομηνία 28/12/1981, η αμοιβή του αρχηγού της ΧΑ είναι δέκα φορές μεγαλύτερη από έναν μέσο δημόσιο υπάλληλο της εποχής εκείνης. Σήμερα έχει αναβαθμιστεί σε τακτικό συνεργάτη.

Πράκτορες
Την παραίτησή του από την ηγεσία των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών (BfV) υπέβαλε ο Χάιντς Φρομ. Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη σκανδάλου που εμπλέκει νεοναζί, μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών, αστυνομία αλλά και πολιτικούς. Σύμφωνα με αποκαλύψεις, πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας φέρονται να έχουν καταστρέψει έγγραφα που αποτελούσαν πειστήρια εναντίον μελών μιας νεοναζιστικής οργάνωσης, της NSU (National Socialistic Underground), που μέσα σε μια δεκαετία είχε σκοτώσει 10 ανθρώπους τουλάχιστον, είχε ληστέψει 14 τράπεζες και είχε τοποθετήσει δύο βόμβες. Να μη στενοχωριέται. Υπάρχουν ευκαιρίες απασχόλησης στο Νότο.

Σαΐνης
Η εργοδοσία του ραδιοσταθμού Libero fm στη Θεσσαλονίκη κατέθεσε μήνυση σε βάρος εργαζόμενου τεχνικού που απέλυσε επειδή δεν δέχθηκε να υπογράψει για τη συγκρότηση ένωσης προσώπων και να αποδεχθεί μειώσεις στο μισθό του. Ο απολυμένος εργαζόμενος συνελήφθη από την αστυνομία την ώρα που βρισκόταν μέσα στην επιθεώρηση εργασίας, όπου ήταν προγραμματισμένη να συζητηθεί η εργατική διαφορά μετά από καταγγελία που έκανε για την παράνομη απόλυσή του. Εχει και η αστυνομία επιθεωρητές.