Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

19 Νοε 2013

Αθήνα 9/10/2013
Πορεία αλληλεγγύης στους κατοίκους της Χαλκιδικής

Η «Επιτροπή Αλληλεγγύης», η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση, το Κίνημα Δεν Πληρώνω και ο Βοτανικός Κήπος ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για Πανελλαδική Μέρα Δράσης ενάντια στην εξόρυξη του χρυσού στη Χαλκιδική, το Σάββατο 9/10 στην Αθήνα.
Μερικές εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πορεύτηκαν προς τη Β. Σοφίας, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Ελντοράντο.
Εντυπωσιακή ήταν η απουσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, που αγνόησαν τη διαδήλωση παντελώς. Ο τελευταίος δε σώζεται με το ότι κάποιοι λίγοι διαδήλωσαν κάτω από το πανό της «Επιτροπής Αλληλεγγύης». Αναρωτιέται κανείς, πώς δυνάμεις που, με τον ένα ή άλλο τρόπο, δηλώνουν αγωνιστικές, επαναστατικές κ.λπ., αγνοούν ένα τέτοιο αγώνα και δεν κάνουν ό,τι μπορούν, για να δημιουργηθεί ένα σοβαρό δίκτυο αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα. Απ’ ότι φαίνεται, ένας αγώνας ενάντια στο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο και τους ντόπιους συνεργάτες του, ένας αγώνας μιας περιοχής της οποίας οι κάτοικοι έχουν γνωρίσει σε όλο της το μεγαλείο τη φασιστικοποίηση και πάνω τους έχουν εφαρμοστεί πρακτικές που καταστρατηγούν ακόμη και τους αστικούς νόμους, δεν χωράει στις αναζητήσεις για τη μετάβαση στη νέα εργατική εξουσία ή στις αντίστοιχες για την διακυβέρνηση της χώρας. Δε χωράει ούτε στον «αντιφασιστικό» αγώνα που δίνουν δυνάμεις της αριστεράς και της αναρχίας το τελευταίο καιρό. Γι’ αυτό είχαν προγραμματιστεί, για την ίδια ώρα, τέτοιες διαδηλώσεις σε αρκετές γειτονιές της Αθήνας, ακόμη και κοντά στο κέντρο! Αν είχαν προγραμματιστεί από πριν, μικρή σημασία έχει, αφού η Μέρα Δράσης είχε ανακοινωθεί πάνω από ένα μήνα νωρίτερα- προφανώς οι «αμεσοδημοκρατικές» διαδικασίες θέλουν περισσότερο χρόνο για αλλαγή αποφάσεων. Όσο δε για την αλληλεγγύη δεν ταιριάζει μαζί με την αντίσταση, πόσο μάλλον με προϋπόθεση αυτή... Ο αγώνας των κατοίκων είναι ιδιαίτερα σημαντικός και έχουμε αναφερθεί γιατί. Χρειάζεται να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Αθήνα, για τη δημιουργία πραγματικών επιτροπών αλληλεγγύης που δεν θα περιχαρακώνονται σε έναν κατά βάση πολιτικό χώρο, θα κινούνται με τη λογική η αλληλεγγύη να επεκταθεί σε όλη τη χώρα, με λαϊκά αγωνιστικά χαρακτηριστικά και θα απευθύνονται σε εργατικές, λαϊκές, νεολαιίστικες και πολιτικές συλλογικότητες, χωρίς αποκλεισμούς. Και εδώ, καλείται η Λαϊκή Αντίσταση να πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.