Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

8 Νοε 2013

Αντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι

Μαζική αντιφασιστική διαδήλωση (πάνω από χίλιοι διαδηλωτές) πραγματοποιήθηκε στο Κερατσίνι την Παρασκευή 18/10, με αφορμή την συμπλήρωση ενός μήνα από την δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Π. Φύσσα. Η συγκέντρωση, στον τόπο της δολοφονίας, και η διαδήλωση είχαν αποφασιστεί από τον πρόσφατα συγκροτημένο Αντιφασιστικό Συντονισμό Κερατσινιού-Δραπετσώνας-Περάματος. Η Λαϊκή Αντίσταση (δεν συμμετέχει στον Συντονισμό), με μαζικές εξορμήσεις στις γειτονίες της Αμφιάλης και των Ταμπουρίων, μοιράζοντας χιλιάδες προκηρύξεις, καθώς και με την ανάρτηση πανό, συνέβαλε στην προπαγάνδιση της διαδήλωσης. Η πολιτική παρέμβαση του σχήματος είχε ως στόχο η διαδήλωση αυτή να μην αποτελέσει μόνο βήμα καταγγελίας ενάντια στο φασιστικό-ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Αντίθετα, να πάρει συνολικότερα χαρακτηριστικά καταγγελίας της κυβερνητικής πολιτικής, του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα που επιβάλει το ντόπιο κεφάλαιο και οι ιμπεριαλιστές.
Μαζικό και το μπλοκ της Λαϊκής Αντίστασης στη διαδήλωση που πλαισιώθηκε από νεολαία και κατοίκους της περιοχής. Με αντικυβερνητικά, αντιιμπεριαλιστικά, αντιφασιστικά συνθήματα, με συνθήματα για το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή, με τον παλμό και τη ζωντάνια της νεολαίας, το μπλοκ άφησε το πολιτικό στίγμα του στις γειτονιές από όπου πέρασε η διαδήλωση. Έκανε ξεκάθαρο, δηλαδή, ότι ο αντιφασιστικός αγώνας είναι κομμάτι της αντικαπιταλιστικής-αντιιμπεριαλιστικής πάλης. Ότι το τσάκισμα του φασισμού μπορεί να εγγυηθεί μόνο το λαϊκό-εργατικό κίνημα που οργανώνει την αντίστασή του ενάντια στη βάρβαρη επίθεση του συστήματος και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση. Στη διαδήλωση συμμετείχαν συλλογικότητες που δρουν στην περιφέρεια του Πειραιά, οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς (πλην του ΚΚΕ).