Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

5 Νοε 2013

Δεν συμφωνείς με ΟΗΕ-ΝΑΤΟ-ΕΕ; Φυλακίζεσαι!

Ψηφίστηκε με τροποποιήσεις η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, που προστίθεται ως άρθρο στον ποινικό κώδικα και προβλέπει την επιβολή ποινής εναντίον εκείνων που παραβιάζουν τις διατάξεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των κανονισμών τής ΕΕ. Την τροπολογία υπερψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, «επιφυλάξεις» εξέφρασε η ΔΗΜΑΡ, ενώ την καταψήφισαν το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ.
Μια τροπολογία που ήρθε ξαφνικά και περιλήφθηκε σε άσχετο νομοσχέδιο που αφορούσε τα λεγόμενα «βραχιολάκια» των κρατουμένων.
Πιο συγκεκριμένα, «Μετά το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα προστίθεται άρθρο 458Α με τίτλο “Παραβάσεις αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και κανονισμών της ΕΕ”, που έχει ως ακολούθως: “Οποιος με πρόθεση παραβιάζει κυρώσεις ή περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε βάρος κρατών ή οντοτήτων ή οργανισμών ή φυσικών ή νομικών προσώπων, με αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ή με κανονισμούς της ΕΕ, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών, εκτός αν από άλλη διάταξη προβλέπεται βαρύτερη ποινή. Οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου εφαρμόζονται και όταν οι προβλεπόμενες σε αυτό πράξεις δεν είναι αξιόποινες κατά τους νόμους της χώρας στην οποία τελέστηκαν”».
Μετρώντας τις αντιδράσεις και το ρευστό πολιτικό κλίμα της περιόδου, ο υπουργός Δικαιοσύνης προχώρησε σε αλλαγή που δεν αναιρεί τον επικίνδυνο χαρακτήρα της τροπολογίας. Αφαίρεσε την πρόβλεψη για δίωξη όσων παραβιάζουν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αλλά διατήρησε τη δίωξη για παραβίαση αποφάσεων της ΕΕ. Παράλληλα, άλλαξε την προβλεπόμενη ποινή, από «φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών» σε «φυλάκιση μέχρι 2 χρόνια»!
Να πούμε λιανά τι σημαίνει αυτό; Θυμόμαστε πως ο λαός μας μαζικά αντιστάθηκε στην ιμπεριαλιστική επέμβαση διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας και στάθηκε στο πλευρό του λαού της γειτονικής χώρας με διαδηλώσεις, συλλαλητήρια, αποστολές τροφίμων και φαρμακευτικού υλικού. Επίσης, θυμόμαστε τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια ενάντια στην επέμβαση των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και λοιπών προθύμων στο Ιράκ. Και στις δυο αυτές περιπτώσεις, είχαν επιβληθεί κυρώσεις από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και την ΕΕ. Αν ίσχυε τότε η τροπολογία, όσοι διαφωνούσαμε με τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις και συμμετείχαμε σε δράσεις ενάντια στις αιματηρές επεμβάσεις θα έπρεπε να φυλακιστούμε...
Στα πλαίσια του αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία, έχουν επιβληθεί από την ΕΕ κυρώσεις σε λαϊκές οργανώσεις (πχ παλαιστινιακές οργανώσεις) που αντιπαλεύουν την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και τα αντιδραστικά καθεστώτα των χωρών τους. Όποιος, λοιπόν, υπερασπίζεται αυτούς τους αγώνες και τις οργανώσεις φυλακίζεται...
Δεν ήταν, λοιπόν, κεραυνός εν αιθρία η τοποθέτηση Σαμαρά στις ΗΠΑ που, στα πλαίσια της θεωρίας των «άκρων», ταύτισε τη δράση των φασιστών με τους λαϊκούς αγώνες ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Με την ομιλία του αυτή, στην έδρα του μεγαλύτερου ιμπεριαλιστή-μακελάρη των λαών, ο πρωθυπουργός εγκαινιάζει την νέα εποχή σφοδρής επίθεσης στην πολιτική δράση του εργατικού- λαϊκού κινήματος και πιο συγκεκριμένα της επιχείρησης να αποτραπεί με κάθε μέσο το μπόλιασμα αυτού του κινήματος με την κορυφαία πολιτική θέση του σπασίματος των δεσμών της εξάρτησης από τους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Για να δούμε, λοιπόν, πώς έχουν τα πράγματα. Οι ιμπεριαλιστές, στο φόντο της κρίσης και με τις μεταξύ τους αντιθέσεις, σε όξυνση για το ποιος θα χει τις μικρότερες απώλειες, σε διάφορους συνδυασμούς και “συμμαχικά” σχήματα, ληστεύουν χώρες και λαούς και οργανώνουν επεμβάσεις και πολέμους. Σε αυτή την κατεύθυνση, αξιοποιούν πολιτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της ΕΕ. Ταυτόχρονα, θωρακίζονται απέναντι στις όλο και διογκούμενες λαϊκές αντιδράσεις, καταρτίζοντας κατάλογους τρομοκρατικών οργανώσεων που συνεχώς τους διευρύνουν. Στην πράξη, επιχειρούν να βάλουν σφήνα στην πολιτική οργάνωση των μαζών, με τη μέθοδο της τρομοκράτησης, συκοφάντησης, απομόνωσης των πιο προωθημένων πολιτικά μορφών οργάνωσής τους (αριστερές πολιτικές οργανώσεις, συνδικάτα κ.λπ). Όσον αφορά τις οργανώσεις της Αριστεράς, επιχειρούν να προωθήσουν και πολιτικό-νομικό πλαίσιο ποινικοποίησης της κομμουνιστικής ιδεολογίας και ταύτισης της με ναζισμό-φασισμό.
Οι κυβερνήσεις, ιδιαίτερα αυτές των εξαρτημένων χωρών, όπως η δική μας, ευθυγραμμίζονται με τις ιμπεριαλιστικές πρωτοβουλίες και τις αξιοποιούν, για να θωρακίσουν το σύστημά τους από τον εχθρό αγωνιζόμενο λαό. Σε αυτήν την κατεύθυνση, εντάσσεται και η τροπολογία που, έστω και τροποποιούμενη, ψηφίστηκε από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Κινείται στον βρόμικο δρόμο της πολιτικής της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής που προωθείται από το πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης στη χώρα, μια πολιτική που επιχειρεί να βάλει κυριολεκτικά στον γύψο τις λαϊκές αντιστάσεις.
Σήμερα, η πανελλαδική συγκρότηση της ΛΑΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ δημιουργεί καλύτερους όρους για συνεννόηση και κοινή δράση πιο διευρυμένου δυναμικού οργανώσεων, κινήσεων και αγωνιστών. Αυξάνεται, παράλληλα, η δυνατότητα να πάρουμε ανοικτές και πλατιές πρωτοβουλίες, να δημιουργηθούν κινήσεις, ώστε να προκαλέσουμε την συζήτηση, την αποκάλυψη και την καταγγελία της πολιτικής της φασιστικοποίησης. Έτσι, μπορούμε να οργανώσουμε μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις και να υπερασπιστούμε στην πράξη τους αγώνες μας, τους αγωνιστές και τις λαϊκές οργανώσεις μας.