Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

19 Νοε 2013

Θεσσαλονίκη
Μεγάλη διαδήλωση υπέρ της Χαλκιδικής
Δράσεις σε πολλές πόλεις της χώρας και στο εξωτερικό

Το Σάββατο 9 του Νοέμβρη, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας αλλά και στην Ευρώπη, έγιναν μικρές και μεγάλες δράσεις, ενάντια στις καταστροφικές εξορύξεις χρυσού στη Χαλκιδική.
Δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Κιλκίς, Κομοτηνή, Καρδίτσα, Σπάρτη, Λιβαδειά, Σύρο, Τρίκαλα, Αίγινα, Βόλο, Καβάλα, Άρτα, Πάτρα, Μυτιλήνη, Λάρισα, Ξάνθη, Ηράκλειο, Ρόδο, Λονδίνο, Παρίσι, Ιωάννινα, Άμστερνταμ, Βιέννη, Μόντρεαλ, Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Βουδαπέστη, Κωνσταντινούπολη, Βενετία, Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη, Σκόπια, Βελιγράδι…
Μεγάλη συγκέντρωση χιλιάδων ανθρώπων και πορεία γεμάτη παλμό, πάθος και αποφασιστικότητα έγινε στη Θεσσαλονίκη. Κύριο χαρακτηριστικό η αυξημένη, σε σχέση με προηγούμενες πορείες, συμμετοχή διαδηλωτών από τη Θεσσαλονίκη. Έγινε φανερό πως αυτός ο αγώνας έχει ριζώσει σ’ αυτή την πόλη.
Στην κινητοποίηση που διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε στο κτίριο της ΕΡΤ-3, συμμετείχαν επιτροπές αγώνα από την Χαλκιδική, επιτροπές αλληλεγγύης από άλλες πόλεις, πολιτικά κόμματα και οργανώσεις, επιτροπές και πρωτοβουλίες γειτονιών από την Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕΤ κλπ. Η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ συμμετείχε με ξεχωριστό μπλοκ.
Βρισκόμαστε σε μια προεκλογική περίοδο και εντείνονται οι προσπάθειες από τη μεριά της κυβέρνησης και της Eldorado να διχάσουν και να αποδυναμώσουν το μέτωπο του αγώνα.
Έτσι, έχουμε τη βιομηχανία διώξεων να συνεχίζεται με δεκάδες κλήσεις να φθάνουν σε αγωνιστές για κάθε κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία δυο χρόνια.
Έχουμε την προστασία των παρανομιών της εταιρίας (παράνομες εκσκαφές, εκχερσώσεις και υλοτομίες) από τις διμοιρίες των ΜΑΤ. Αποκαλύπτονται, από τις δικογραφίες, παρακολουθήσεις τηλεφώνων όσων διαμένουν στην περιοχή ή δηλώνουν αλληλέγγυοι στον αγώνα.
Κρύβουν, από τους κατοίκους του Νεοχωρίου, για μήνες, ότι υπάρχουν αυξημένες συγκεντρώσεις αρσενικού στο νερό που το κάνει ακατάλληλο ακόμη και για πλύσιμο.
Τα φορτηγά της εταιρίας κυκλοφορούν με τοξικά απόβλητα, μέσα σε κατοικημένες περιοχές.
Τα ίδια αυτά τοξικά απόβλητα τα σεργιανούν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σαν να μην τρέχει τίποτα, αδιαφορώντας προκλητικά, με τον αέρα της ατιμωρησίας για οτιδήποτε διαπράξουν …
Και από την άλλη, η εταιρία προσπαθεί να φτιάξει το προφίλ της.
Αναζητάει με επιμονή να βρει αθλητικές ομάδες, για να γίνει χορηγός τους -βόλεϊ γυναικών του ΠΑΟΚ, ποδοσφαιρική ακαδημία του Απόλλωνα Καλαμαριάς.
Οι δωρεές της El Dorado στο Δήμο Αριστοτέλη και τον σημερινό δήμαρχο Πάχτα μοιάζουν με τον ετήσιο προϋπολογισμό του δήμου, προηγούμενων χρόνων.
Οι δωροεπιταγές που μοιράζει η εταιρία στους λεγόμενους «εργαζόμενους» εξοφλούνται στα τοπικά καταστήματα.
Και οι δωρεές της εταιρίας προς την ΕΛ.ΑΣ. έγιναν πρωτοσέλιδα και απασχολούν ακόμη και το καναδικό κοινοβούλιο.
Με ελεύθερους τους προφυλακισμένους αγωνιστές πια, μετά την μεγαλειώδη συναυλία και παρά τις προσπάθειες τρομοκράτησης και εκβιασμού των κατοίκων των χωριών της Β.Α. Χαλκιδικής να υποταχθούν, αυτή η διαδήλωση ανέδειξε πως η πολιτικοποίηση του αγώνα είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο και είναι ανάγκη να προχωρήσει με σοβαρότητα και επιμονή.